Tunç'tan Kurucaşile'de referandum turu

'Yönetim sistemini millet tercih edecek'

Tunç'tan Kurucaşile'de referandum turu

Haber Merkezi

Kurucaşile İlçesi’nde muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ilçe esnafı ve halkıyla da bir araya geldi. Esnaf ziyaretlerinde bulunan Tunç, anayasa değişikliği referandumunun önemini belirterek “Milletimiz ‘evet’ diyerek, yönetim sistemi konusundaki tercihini belirleyecek” dedi.

Kurucaşile İlçesi’nde muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ilçe esnafı ve halkıyla da bir araya geldi. ilçede esnaf ziyaretlerinde bulunan Tunç’a İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Necati Erkal,  İl Genel Meclis Üyesi Murat Erfındık ve bazı teşkilat mensupları da eşlik etti.  Esnafa,  anayasa değişikliği referandumunun önemini anlatan Yılmaz Tunç, “Bu bir genel seçim değil. Ülkemizin geleceği için karar vereceğimiz bir dönüm noktası 16 Nisan tarihi. Kalıcı bir siyasi istikrarı oylayacağız. Türkiye’nin kazanacağı, milletin kazanacağı bir sisteme ‘evet’ diyeceğiz. Huzurlu, güvenli bir ülke olmak için ‘evet’ diyeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ

Bu anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği olduğunu kaydeden Yılmaz Tunç, “Yürütmede çift başlılık ortadan kaldırılmaktadır. Anayasamıza göre yürütme çift başlı, bir tarafta halkın seçtiği cumhurbaşkanı, diğer tarafta yine halkın seçtiği başbakan. Şu anda uyum sorunu yok. Ancak bunun ilanihaye böyle devam etme garantisinin olduğunu kimse söyleyemez. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda ülkemizin çözümü mümkün olmayan siyasi krizlerle karşı karşıya kalmaması için yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtarmak neden rejim değişikliği olsun, aksine rejimi daha da tahkim eden, güçlendiren bir değişikliktir” şeklinde konuştu.

“Parlamenter sistemin sebep olduğu sorunlar ortada”

Parlamenter sistemin sebep olduğu sorunların ortada olduğunu dile getiren Tunç, “Parlamenter sistemin ülkemize maliyetini burada yeniden tekrar etmeye gerek yok, tek başına iktidarlar dışında, siyasi krizlerle, ekonomik krizlerle, güvenlik sorunları ile vesayetçi anlayışlarla ve darbelerle anılan bu sistem Cumhuriyetimizin güçlenmesini, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmasını geciktirdiği tartışma götürmez bir gerçektir. Halkın yürütme organını, yani hükümeti, parlamento içinden dolaylı seçmesinin yerine doğrudan seçmesini öneriyoruz. Halkın 5 yıllığına doğrudan seçtiği, 5 yıl sonra hesabını sorma imkanı bulduğu, beğenirse yeniden seçme imkanının olduğu, beğenmezse bir sonraki seçimde değiştirebildiği, koalisyon ihtimalinin artık ortadan kalktığı, istikrar üreten bir hükümet sistemine geçiş, cumhuriyet rejimini daha da güçlendirecektir” ifadelerinde bulundu.