Bartın'ın Rıza'sı fark attı

Tüm yurtta olduğu Bartın'da da seçmenler sandık başına gitti. Seçmen il genelinde 429 sandıkta belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık için oy kullandı.  61 bin 720 seçmenin sandık başına gittiği şehir merkezinde ise Bartın Belediye Başkanlığı için CHP'nin Adayı Rıza Yalçınkaya, Cumhur İttifakının Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İYİ Parti'nin adayı Atınç Günal, Gelecek Partisinin adayı Yasemin Dora Kurtkaya, Yeniden Refah Partisinin adayı Faruk Tutkun ve Zafer Partisinin adayı Yusuf Aksoy yarıştı. Sandıktan ise çıkan isim büyük bir farkla Rıza Yalçınkaya oldu. Yalçınkaya, uzun yıllardan sonra yeniden Bartın Belediye Başkanı seçildi. 

Bartın'ın Rıza'sı fark attı


Tüm yurtta olduğu Bartın’da da seçmenler sandık başına gitti. Seçmen il genelinde 429 sandıkta belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık için oy kullandı.  Oy kullanma işlemi sabah 08.00'den itibaren başladı. Yerel seçim dolayısıyla il genelinde güvenlik tedbirleri alınırken vatandaşlar saat 17.00’ye kadar kaydının olduğu sandıklara giderek oylarını kullandı. Oy kullanmaya gelemeyen vatandaşlar için seyyar sandıklar devreye girdi. Bunun yanı sıra Bartın Kapalı ve Açık Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular için de sandık kuruldu. 
Seçim yasakları erken saatte devrede
Seçim günü ise sabah saat 06.00 itibarıyla seçim yasakları da devreye girdi. Yasaklar gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erdi.  YSK kararına göre ayrıca yerel seçim günü 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satışı yasaklandı. İçkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi de yasak oldu. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kaldı. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnızca yemek verilebildi. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimsenin silah taşıması da yasaklandı. Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapmaya ise izin verildi. 
Bakan Tunç, Amasra’da oy kullandı
Seçmen gibi sandık başına adaylar da erken saatte gitti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise her seçimde olduğu gibi Eşi Fatma Tunç’la birlikte kullandı. Çocukları da kendisine eşlik etti. Kaleşah İlkokulunda oyunu kullanan Bakan Tunç “Memleketim Bartın’ın Amasra ilçemizde oyumuzu kullandık.  Şeffaf bir şekilde devam eden seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Milli iradenin sandığa eksiksiz yansıması için tüm hemşehrilerimi oy kullanmaya davet ediyorum” dedi. 
Aldatmaz oyunu Gazi’de kullandı
AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da oyunu eşiyle birlikte Gazi Ortaokulunda kullandı. Milletvekili Aldatmaz oyunu kullandıktan sonra “Bartın Gazi Ortaokulu’nda oyumuzu kullandık. Ülkemiz ve milletimiz için Hayırlı uğurlu olsun! TürkiyeYüzyılı’na vesile olsun inşallah” dedi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan da oyunu İmam Hatip Ortaokulunda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra sandık görevlilerine başarılar dileyen Başkan  Arslan seçimlerin Bartın’a ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Fırıncıoğlu: “Sandıktan çıkan sonuç Bartın’a hayırlı olsun” 
Cumhur İttifakının adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu ise oyunu kullandıktan sonra “Vatandaşlık görevimizi yerine getirerek Mahalli İdareler Seçimlerinde ailemle birlikte oyumuzu kullandık.  Tüm vatandaşlarımızı sandık başına davet ediyor; sandıktan çıkan sonucun Bartın’ımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Bankoğlu demokrasi dileğinde bulundu
CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da oy kullanan bir diğer siyasetçi oldu. Milletvekili Bankoğlu oyunu kullandıktan sonra “Bu seçimin şehrimize ve ülkemize adaleti, refahı, demokrasiyi getirmesini diliyorum. Herkesi oylarını kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. 
Yalçınkaya “Şehrimiz için oyumuzu kullandık”    
CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya ise oyunu CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol ile birlikte kullandı. Yalçınkaya oy kullandıktan sonra “Şehrimiz için oyumuzu kullandık. Bartın için hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu. 

Ülkeyi olduğu gibi Bartın’da sonucu merakla beklenen seçim için sandıklar 17.00’da kapandı. Oy verme işleminin bitmesinin ardından ise büyük heyecan ve bekleyiş başladı. 61 bin 720 seçmenin sandık başına gittiği şehir merkezinde ise Bartın Belediye Başkanlığı için CHP’nin Adayı Rıza Yalçınkaya, Cumhur İttifakının Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İYİ Parti’nin adayı Atınç Günal, Gelecek Partisinin adayı Yasemin Dora Kurtkaya, Yeniden Refah Partisinin adayı Faruk Tutkun ve Zafer Partisinin adayı Yusuf Aksoy yarıştı. Sandıktan ise çıkan isim büyük bir farkla Rıza Yalçınkaya oldu. Yalçınkaya, uzun yıllardan sonra yeniden Bartın Belediye Başkanı seçildi.

Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı
Bartın'ın Rıza'sı fark attı