Tunç, şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmadı

'Sizler borcumuzu ödeyemeyiz'

Tunç, şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmadı

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı. Şehit ailelerine 2010 anayasa değişikliğiyle pozitif ayrımcılık sağladıklarını ifade eden Tunç, “Şehit ve gazi ailelerimizin fedakarlıkları hiçbir maddi değerle ölçülemez. Hangi düzenlemeyi yapsak yine de o borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı. Şehit ve gazi aileleri yakından ilgilenen Tunç, onlarla bol bol sohbet etti. Şehit ailelerine 2010 anayasa değişikliğiyle pozitif ayrımcılık sağladıklarını ifade eden Tunç, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle ilgili 2010 yılında Anayasa değişikliği yapılmıştı. Pozitif ayrımcılıkla ilgili madde anayasamızdaki yerini almıştı. Ondan sonraki süreçte yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız kurulduktan sonra ayrıca Şehir aileleri ve yakınlarıyla ilgili bakanlığa bağlı birer genel müdürlük oluşturuldu. Bu genel müdürlük vasıtasıyla çok güzel çalışmalar başladı. Bu çalışmalara yeni yasal düzenlemelerle devam edeceğiz. Şehit ve gazi ailelerimizin fedakarlıkları hiçbir maddi değerle ölçülemez. Hangi düzenlemeyi yapsak yine de o borcumuzu ödeyemeyiz. Sizler ve sizlerin evlatları sayesinde bizler bu vatanda özgürce yaşıyoruz” dedi.

“VATANIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Hiç kimse bu ülkenin bölünmesine müsaade etmez. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diyen Tunç, “Her yerde söylediğimiz tek şey şudur, Tek vatan, tek bayrak, tek devlet tek millet. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımızda Türkiye’nin her yerinde ifade ediyor. Bundan hiçbir endişeniz olmasın. Şehitlerimizin kanının zerresine halel getirmeyiz. Bu konuda vatanımızı en iyi şekilde korumak ve ülkemizi ileri noktalara taşımak için çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.