Kayış, karla mücadelenin bilançosunu açıkladı

İşte rakamlarla kış sezonu!

Kayış, karla mücadelenin bilançosunu açıkladı

Nurdan Eroğlu

Kış sezonunun başlangıcından beri kar dolayısıyla kapanan köy yollarının şehir merkeziyle ulaşımını sağlamak için 24 esasına dayalı olarak köylerde çalışan Bartın İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM), kış sezonunda 43 cenaze, 23 acil hasta, 2 doğum, 26 diyaliz hastası, 8 yolda kurtarma, 170 taşımalı eğitime müdahale etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, ÖZKARKOM ekiplerine, Bartın Valisi Nusret Dirim’e  ve İl Genel Meclisine teşekkür etti.

Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, kış sezonunda karla mücadele çalışmalarının bilançosunu açıkladı. Kış sezonunda kar dolayısıyla kapanan köy yollarının şehir merkeziyle ulaşımını sağlamak için 24 esasına dayalı olarak köylerde çalışan Bartın İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM), çalışmalar kapsamında 43 cenaze, 23 acil hasta, 2 doğum, 26 diyaliz hastası, 8 yolda kurtarma, 170 taşımalı eğitime müdahale etti. Kayış, ayrıca il genelinde 620 kilometre grup yolunun tamamı, 900 kilometre köy yolunun tamamı, 400 kilometre mahalle bağlılarının tamamı ulaşıma açık hale getirildiğini söyledi.

“7 BİN 250 KİLOMETRE YOLDA KARLA MÜCADELE YAPILDI”

60 personel ve 27 kar temizleme aracı ile karla mücadele edildiğini ifade eden İbrahim Kayış, “ÖZKARKOM olarak il genelinde 620 kilometre grup yolunun tamamı, 900 kilometre köy yolunun tamamı, 400 kilometre mahalle bağlılarının tamamı ulaşıma açık hale getirilmiştir. İl Özel İdaresi Karla mücadele Merkezi (ÖZKARKOM) olarak 60 personel ve 27 kar temizleme aracı ile karla mücadele ettik. 2016-2017 kış sezonunda 7 bin 250 kilometre yolda karla mücadele yapıldı. Bu mücadele esnasında 43 cenaze, 23 acil hasta, 2 doğum, 26 diyaliz hastası, 8 yolda kurtarma, 170 taşımalı eğitime müdahale edildi. Ayrıca Türk Telekom, Enerjisa, 112 Acil, AFAD, diğer kurum ve kuruluşlara talepleri doğrultusunda yardımcı olduk” dedi.

 KAYIŞ’TAN TEŞEKKÜR

ÖZKARKOM ekiplerine, Bartın Valisi Nusret Dirim’e ve İl Genel Meclisine  teşekkür eden İbrahim Kayış, “Karla mücadelede takip ve talimatlarıyla ÖZKARKOM ekiplerimizi destekleyen Sayın Valimiz Nusret Dirim’e, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, ekiplerimizi takip ederek her zaman yanında olan yazılı ve görsel basınımıza, İl Özel İdaresi yönetici, personel ve ÖZKARKOM Ekiplerine, Gerek telefonla gerekse sosyal medyadan ÖZKARKOM’a memnuniyetlerini bildirerek hizmet kalitesinin arttırılmasına destek olan değerli vatandaşlarımıza, bizimle beraber karla mücadelede aynı heyecanı duyan çok değerli ilimiz muhtarlarına teşekkür ederim. Ayrıca  ÖZKARKOM ‘da görev alanların 24 saat esasına dayalı çalışma sistemine anlayış gösteren çok değerli aileleri ve yarıyıl tatilinde babalarıyla birlikte vakit geçirmeleri bir hak olan ilk, orta ve yükseköğrenim gören öğrencilerimize gösterdikleri anlayıştan dolayı şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

HALKI UYARMIŞTI

Kış sezonunun başlangıcından bu yana köylerde yol açma çalışmalarından karda mahsur kalan araçların ve hastaların kurtarılmasına kadar birçok faaliyette bulunan ÖZKARKOM, bu süreç kapsamında zaman zaman İl Özel İdaresi’nin resmi internet sitesinden vatandaşlara duyurular ve alınması gereken tedbirler konusunda da uyarılarda bulunmuştu. Karla mücadelede öncelikleri de sıralayan ÖZKARKOM, “Acil hastalar, diyaliz hastaları, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim gibi durumlar dikkate alınacaktır. Grup yolları, 1. öncelikli yollar, köy ve mahalle yolları sıralamasına göre karla mücadele edilecektir. Hasta vakalarında 112 Acil Yardım Servisi ve Sağlık İl Müdürlüğünce İl Özel İdaremize verilen diyaliz hastaları isim ve adreslerine göre karla mücadele yapılacaktır. ÖZKARKOM Karla Mücadele Sistemi; İlçe Kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Yardım Servisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Türk Telekom İl Müdürlüğü, ENERJİSA ve Köy Muhtarlıklarımızla koordine edilerek bu kurumlar tarafından verilen bilgiler doğrultusunda karla mücadele çalışmaları yürütülecektir. Karla mücadelede Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 30 adet makine ve vasıtayla 59 personel ile birlikte 21 ekiple 24 saat esasına göre çalışmalarına devam edecektir. Karla mücadelede araç gereç ve personel yönünden gerekli hazırlıklar yapılmış olup, herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden çalışmalar devam edecektir. Vatandaşlarımıza ilgilileri bilgilendirme yönünde asılsız ve gereksiz taleplerde bulunmamaları; görevlilere de gereken kolaylığı göstermeleri gerekmektedir” demişti.