AK gençlerden kadınlara karanfilli kutlama

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, başkan yardımcıları ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte Galla Pazarını ziyaret ederek, pazarda ürettikleri ürünleri satışını yapan kadınların kadınlar gününü kutladı.

AK gençlerden kadınlara karanfilli kutlama

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, başkan yardımcıları ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte Galla Pazarını ziyaret ederek, pazarda ürettikleri ürünleri satışını yapan kadınların kadınlar gününü kutladı. Kadınlara karanfil hediye eden Demir, hayatın her alanında kadınların emeklerinin bulunduğunu belirtti. Demir, “Kadınlar kutsaldır. Annedir, eştir, yoldaştır, ortaktır, yöneticidir. Öyle ki cennet ayaklarının altındadır. Tüm bunların yanında kadınlarımız Anadolu’nun en ücra köşelerinde öğretmendir, ülkemizi gururla temsil eden bir diplomattır, Türk bayrağını göklerde dalgalandıran pilottur, yurt dışında araştırmalarıyla ufuk açan bir bilim insanıdır, hastalara şifa ulaştıran doktordur, genç dimağlara ilham veren sanatçıdır.” dedi.

“Temel hak ve özgürlükler iktidarımız döneminde sağlandı”

20 yıl boyunca AK Parti iktidarı olarak, birçok alanda milat niteliğinde adımlar atıldığını da dile getiren Demir, “Yasalarda yer alan ancak pratik anlamda hayatın içerisinde yeterince uygulanamayan temel hak ve özgürlükler iktidarımız döneminde hayata geçirilmiştir. Aynı durum kadınlarımız için de geçerlidir. Ülkemizde kadınlarımız ne yazık ki daha önceki dönemlerde özgürlüklerine pranga vuran vahim hadiselere tanıklık etmiştir. Acı ve zulüm ile geçen bu yıllarda başörtülü kızlarımızın eğitim almalarının engellenmesi, okuldan, sosyal alanlardan ve iş hayatından soyutlanması toplumumuz da ağır yaralar açmıştır. Ancak dünyanın en sabırlı, vefakâr, cefakâr kadını isyan etmemiş, yapılanları sineye çekmiş, sabretmiş ve tepkisini, AK Kadroları destekleyerek demokratik yollardan dile getirmiştir. Ne ilginçtir ki bugün kadın hakları diye meydanlarda bağıranların o zamanlar hiç sesi çıkmazdı. Unutmayınız ki bizim siyasi davamızın ana teması sadece kadınlarımızın uğradığı zulüm ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek değil, aynı zamanda kadınları hayatın her alanında söz ve eylem sahibi yapacak şekilde projeler üretmek, kadın istihdamını destekleyerek onları tarımdan sanayiye, teknolojiden ticarete kadar geniş bir yelpazede Türkiye’nin üretim gücüne katkı veren paydaşlar olarak kazandırmaktır. Bu gayretler ile ülkemizde kadının toplumsal hayattaki aktif rolü giderek artmaktadır.” diye konuştu.

“AK Parti varsa çözüm vardır”

Kadınların siyasi bir özne olarak kullanılmaması gerektiğini de ifade eden Demir, “Sosyal medyadan yapılan algılarla, karalama çalışmalarıyla partimize saldıranlar, kadınlarımız üzerinden yaptıkları kirli siyasete son vermelidir. AK Parti, kadınlarımızı bir özne olarak değil, ülkenin baş tacı olarak görmektedir. Yaptığımız icraatlar da ortadadır. 2002’den önce eğitim alabilen, çalışan kadın sayısı ile günümüzdeki rakamları ortaya koyduğumuzda kadınlarımıza verdiğimiz değer ortaya çıkmaktadır. AK Parti varsa çözüm vardır, AK Parti varsa hizmet vardır. Bunun böyle bilinmesi lazım” diye konuştu.