2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Fen İşleri Müdürlüğü, 2021 yılını da yoğun mesai ile tamamladı. Ekipler, 2021 yılında şehir merkezinin dört bir tarafında yoğun bir altyapı ve üstyapı faaliyeti yürüterek kenti adeta bir şantiyeye çevirdi. 2021 yılı içerisinde kent merkezinde yaptığı yol çalışmalarında toplam 35.255 ton asfalt kullandı'' dedi.

2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI

 

7/24 esasıyla çalışıp gece gündüz hizmet veren Bartın Belediyesi, 2021 yılında çok sayıda projeyi hayata geçirirken, yol ve ulaşım anlamında da çalışmalarına hız kazandırmaya devam etti. Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2021 yılını da yoğun mesai ile tamamladı. Ekipler, 2021 yılında şehir merkezinin dört bir tarafında yoğun bir altyapı ve üstyapı faaliyeti yürüterek kenti adeta bir şantiyeye çevirdi. Kent merkezinde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile göz dolduran belediye ekipleri asfalt serimi, beton parke taşı ile yol yapımı, kaldırım çalışması, alan düzenleme, yol açımı ve bordür onarımı gibi hizmetlerin yanı sıra asfalt üretim işlerini de kesintisiz sürdürdü. Belediye ekipleri, 2021 yılı içerisinde kent merkezinde yaptığı yol çalışmalarında toplam 35.255 ton asfalt kullandı.

27.455 Ton Asfalt Üretildi

Ekipler 2021 yılında kent merkezinde beton parke taşı ile yol ve yaya yolu yapım işi kapsamında toplam 12.888 m2 yol ve kaldırım çalışması, 25.480 m2 yol açım çalışması, 85.856 m2 yol tesviye ve düzenleme çalışması, 3.500 m2 sathi kaplama, 91.186 m2 sıcak asfalt kaplama, 40 mtül yağmursuyu oluğu yapımı, 175 m2 beton yol onarım, 9.773 m2 beton parke taşı ile yol ve yaya yolu onarım, 1002 mtül bordür onarım işlemi gerçekleştirdi. Belediye tarafından Asfalt Üretim Tesisinde 27.455 ton asfalt üretilirken,  buna ilave olarak da 7.800 ton dışardan satın alındı. Toplamda 35.255 ton asfalt kullanılmış oldu.

“Görev Alan Personelimize Teşekkür Ediyorum”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Göreve geldiğimiz günden buyana kentte yaşam kalitesini artırmak amacıyla çok önemli çalışmalara imza attık. Alt yapı ve üst yapı anlamında kentimizi sorunsuz hale getirmek için gece gündüze demeden çalışmalarımızı sürdürdük. Bu çerçevede 2021 yılında da yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarımızı sürdürdük. Birçok caddemizin yolunu yeniden düzenledik. Çeşitli inşaat faaliyetleri ve diğer kurumların alt yapı hizmetleri dolayısıyla hasar gören noktaların bakım ve onarımını yaptık. Hasara uğramış kaldırımları da sorunsuz hale getirdik. Aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalarda görev alan personelimize teşekkür ediyorum. İnşallah 2022 yılında da aynı şekilde çalışmalarımız program dahilinde devam edecek” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDEREREK SUYUN ZAYİ OLMASINI ÖNLEDİK”

Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Bülent Ecevit Bulvarı’nda meydana gelen su patlağına anında müdahale edildi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz tarafından Bülent Ecevit Bulvarı’nda meydana gelen su patlağına müdahale ediliyor. Ekiplerimizin bu çalışmasıyla vatandaşlarımızın mağduriyetini gidererek suyun zayi olmasını önlemiş oluyoruz” dedi.

HASAR GÖREN KALDIRIMLAR ONARILDI

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Gölbucağı Mahallesi’ne bağlı Bülent Ecevit Bulvarı’nda hasar gören kaldırımlar onarıldı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tüm mahallelerimizde hasarlı yol ve kaldırımlarımızı tespit edip ihtiyaç duyulan her noktaya ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Son olarak da Bülent Ecevit Bulvarı’nda ki kaldırımlarda bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi. Belediye olarak ihtiyaç duyulan her noktada çalışıyoruz. İnşallah çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak, bulvar üzerindeki kaldırımları sorunsuz hale getirmiş olacağız” dedi.

BAŞKAN GÖLBUCAĞI’NDA ESNAF GEZDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık ve Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ile birlikte Gölbucağı Mahallesi 550. ve 551. Caddelerde faaliyette bulunan esnafları ziyaret ederek, selamlaştı. Esnafların Belediye çalışmalarıyla ilgili talep ve önerilerini dinleyen Akın, devam eden projelerle ilgili detaylı bilgi verdi. Ziyaret programları sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın; “Gölbucağı Mahallesi’nde bulunan esnaf dostlarımızı ziyaret ettik. Dostlarımızla sohbet ederek talep ve önerilerini dinledik. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın görüşleri bizim için çok önemli. Onların düşünceleri doğrultusunda hareket ederek, talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Misafirperverlikleri için tüm esnaf dostlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm esnafımıza hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

REFÜJ VE YEŞİL ALANLARDA BUDAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Bartın Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Sanayi Sitesi girişinde bulunan refüj ve yeşil alanlarda budama çalışması yapılıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından Sanayi Sitesi girişinde bulunan refüj ve yeşil alanlarda budama çalışması gerçekleştiriliyor. “Çevrecilik Milliyetçiliktir” anlayışıyla kent merkezimizdeki tüm yeşil alanları koruyor ve gerekli bakımları yapıyoruz. Bu çerçevede de ihtiyaç duyulan tüm alanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KARIN BOZDUĞU YOLLARA HIZLI MÜDAHALE

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kar yağışında yollarda yapılan tuzlama, solüsyon ve küreme çalışmalarıyla yıpranan asfalt yüzeyleri elden geçiriliyor. Yıpranan yollarda iyileştirme çalışması yapan ekipler, oluşan çukurlar torba asfaltla doldurularak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle bozulan yollar bakımdan geçiriliyor. Vatandaşlarımızın trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına karın bozduğu yolları hızlıca onarıyoruz. İhtiyaç olan tüm mahallelerimizde plan program çerçevesinde gerekli çalışmayı gerçekleştireceğiz. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE HASAR GÖREN BİTKİ VE AĞAÇLAR BAKIMDAN GEÇİYOR

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde ilimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle mezarlıklarda ve kent merkezindeki yeşil alanlarda bulunan hasar gören bitki ve ağaçlar için bakım ve budama çalışması yapılıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Geçtiğimiz günlerde ilimizde kar yağışı etkisini göstermişti. Bartın Belediyesi olarak günlerce karla mücadele ederek, vatandaşlarımızın mağdur olmasını önlemiştik. Kar yağışının ardından da bıraktığı izleri giderme adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda da kar yağışı nedeniyle mezarlıklarımızda ve kent merkezimizde bulunan ve hasar gören bitki ve ağaçlarımızda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından bakım ve budama çalışması yapılıyor. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi.

BELEDİYE’DEN FIRINLARA GRAMAJ, FİYAT VE HİJYEN DENETİMİ

Bartın Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir merkezindeki fırınlarda gramaj, fiyat ve hijyen denetimi yaptı. Denetimler kapsamında girdikleri fırınlarda önce ekmeğin fiyatını ardından gramajını kontrol eden ekipler, hijyen koşullarını da gözden geçirdi. Fırınlarda özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yapan zabıta ekipleri, kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunup kurallara uyan işletmelere de teşekkür etti. Denetimlerle ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Birçok alanda olduğu gibi fırın denetimlerini de aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyoruz. İncelemelerimizde esnaf ve çalışanlara çeşitli konularda uyarılarda bulunuyoruz, kanunlar çerçevesinde halkımızın temiz ve güvenilir hizmet alması için görevimizi yerine getiriyoruz. Gramaja, fiyata ve hijyene bakıyoruz. Bundan sonra ki süreçte de benzer denetimleri sürdüreceğiz” dedi.

 

2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI
2021 YILINDA 35.255 TON ASFALT KULLANILDI