Bu tünel başka tünel

Bartın'ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtan Bartın Valiliği, bu haftaki tanıtımı Bartın-Karabük yolu istikametindeki eşsiz doğal güzelliklerden biri olan ve koruma altında bulunan Ağaç Tünel Yoluna ayırdı.

Bu tünel başka tünel

Yolun her iki tarafında boylu boyunca uzanan ve yolun üzerine doğru eğimiyle tünel görünümünü sağlayan Ağaç Tüneli görülmeye değer. Bu yol üzerinden Karabük ya da Bartın’a gelenlerin fotoğraf çektirmekten kendini alamadığı bu yol adeta her iki ilin de simgesi olmuş durumda. Valilik ise turistler için bu yolun tanıtımını “Yemyeşil ağaçlarla kaplı tünelin güneş ışığının gölgesiyle dansı gözlerinizi kamaştıracak, ruhunuzu dinlendirecek. Bu benzersiz rotayı keşfetmek için gezi listenize eklemeyi unutmayın” sözleriyle yaptı.

Koruma Kurulu Kültür Varlıklarına kayıtlı

Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi (Bahçecik Köyü sınırlarında) Bartın – Safranbolu yolu üzerinde (Safranbolu İlçesi Alabaş Köyü sınırlarında) bulunmakta olan “Doğu Çınarı” (Platanus Orientalis) nın 9,5 Km. uzunluğu bulunan dizi Anıt Çınar Ağaçlarının  “İlginç özellik, ender ve güzelliklere sahip olması sebebi ile “1. Derece Doğal Sit Alanı” olarak 18.08.2009 tarihli ve 1338 karar numara ile Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tescilinin yapılmasına karar verilmiş. Turistlerin ve özellikle düğün sahipleri tarafından çok beğenilmekte, geçen araçlar fotoğraf çektirmektedirler. “Doğal Anıt Ağaç Tüneli” Koruma Kurulu Kültür Varlıklarına kayıtlı.