Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret

31 Mart Yerel seçimlerinde Bartın'da AK Partinin kazandığı belediyeleri ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Hükümetimizin kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderdiği kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet olarak gösterilmesi lazım. İşte bunu yapan Belediye Başkanlarımız başarılı oluyor ve yeniden seçiliyor dedi.

Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 31 Mart Yerel seçimlerinde Bartın’da AK Partinin kazandığı Ulus Belediyesi, Abdipaşa Belediyesi, Kozcağız Belediyesi ve Kumluca Belediyesi ile Bartın İl Genel Meclisini ziyaret etti. Bakan Tunç, ziyaret turuna Ulus İlçesiyle başladı. Cuma namazını Ulus’ta kılan Tunç daha sonra Ulus Kaymakamlığında Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, kurum personeli ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 

“Başkanımız iki dönemdir önemli bir tecrübeyle görevini devam ettirdi”

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u makamında ziyaret etmeden önce Yılmaz Tunç, baba ocağı Ulus’un sakinlerine değerlendirmelerde bulundu: Tunç şöyle konuştu: 

 “Belediye başkanımızın İnşallah yeni dönemde Ulus ilçemiz için çok daha güzel eserlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Yeni dönem için gerçekleştireceği projeler var. Bu projelerin Ulusu İlçesinde hayata geçmesi için de bizler kabine olarak, hükümet olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Burada Hasan Hüseyin Uzun Belediye Başkanımız iki dönemdir önemli bir tecrübeyle görevini devam ettirdi. Üçüncü dönemde yine sizlerin teveccühleriyle büyük bir destekle yüzde 51 üzerinde oy alarak yeniden seçildi. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ulus İlçe halkına Belediye Başkanımıza olan güveninizden dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi. 

“Hizmetler artarak devam etmeli” 

Bakan Tunç değerlendirmesinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Rabbim bu desteğinize, güveninize layık olabilmeyi nasip eylesin. Belediyelerimiz önemli. Belediyeler yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen Belediye Başkanlarımız milletten aldığı desteği yine millete hizmet olarak, devletten aldığı desteği milletin kaynaklarını millete hizmet olarak akıtmak için görevli. Onların yaptığı eserler, sizlere yönelik gerek sosyal hizmetler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin belediyenin yeniden imarıyla ilgili şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabi ki artarak devam etmeli. 

“Başarılı olanlar yeniden seçiliyor” 

Hükümetimizin kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderdiği kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet olarak gösterilmesi lazım. Işte bunu yapan Belediye Başkanlarımız başarılı oluyor ve yeniden yeniden seçiliyor. Kamu kaynaklarını farklı yerlere aktaranlar da halk tarafından cezalandırılıyor. Hem de eğer bir suç unsuru varsa terörün finansmanı noktasında belediyeler geçmişte bunu kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Teröre destek veren belediye yönetimlerinin kanunlar çerçevesi içerisinde anayasa ve belediye kanununun verdiği yetkiyle kayyum tayinleri oldu. Hiç kimse bir belediyeye kayyum tayin edilmesini istemez. Ancak bir belediye başkanı milletin kaynaklarını millet düşmanlarına akıtırsa bundan sonra bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas teyakkuzda olacak ve belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar. 

“Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”

Kıymetli Uluslu hemşehrilerim, Ulus ilçemize çok güzel eserler kazandırdık. Burada altyapıdan üstyapısına varıncaya kadar. Belediye başkanımızla beraber, güzel projeleri hayata şehrin yeniden imarını, şirin bir ilçe olmasını sağladık. Ulus Çayı'nın ıslağından hastanesine varıncaya kadar sosyal tesislerinden, spor tesislerine varıncaya kadar cadde düzenlemelerine varıncaya kadar yeni okullarımıza varıncaya kadar çok güzel eserleri ilçemize kazandırdık. İlçemize yeni bir mahalle ekledik. TOKİ konutlarıyla yeni bir mahalle, yeni bir şehir oluşmuş oldu. Yeni dönemde de inşallah belediyemizin bu projelerini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu konuda da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz inşallah. Sizlerin güvenine layık olabilmek için, sizlerin desteğine güvenine layık olabilmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. Desteğiniz için de bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”

Yaşar Dönmez’e tebrik

Yılmaz Tunç, Ulus’un ardından Abdipaşalılar ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez’le bir araya geldi. Başkan Dönmez’e yeni döneminde başarılar dileyim Bakan Tunç, vatandaşların taleplerini de dinledi.

Kumluca’da muhtarlarla bir araya geldi

Tunç’un Abdipaşa’dan sonraki durağı Kumluca Beldesi ve beldenin yeni belediye başkanı Mustafa Bozkurt oldu. Kumluca’da mahalle ve köy muhtarlarıyla da bir araya gelen Yılmaz Tunç, “Hemşehrilerimiz için yürütülen çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunduğumuz muhtarlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasimizin temel taşı muhtarlarımızla her zaman istişare içerisinde olacak, ortak akıl yürüterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kozcağızlılara teşekkür

Yılmaz Tunç, Kumluca ziyaretinin ardından Kozcağız Beldesine geçti. Kozcağız’da Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Tunç, AK Parti Belediyeciliğini seçen Kozcağızlı vatandaşlara teşekkür ederek, “Burada sizlerle beraberiz. Belediye Başkanımız tekrar Belediye Başkanlığına seçildi. Sizlerin takdirleriyle. Mustafa Karaman başkanımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Destek verdiğiniz için de hepinize çok çok teşekkür ediyoruz.” Dedi. 

“Sizlerin güvenine layık olabiliyorsak ne mutlu”

Bakan Tunç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Kozcağız’ımız her zaman AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren bir beldemiz. Hem de yüksek oranda destek veren bir beldemiz. Belediye seçimlerinde de hep defalarca burada AK Parti Belediyecilik anlayışını devam ettirdiniz. Yeni dönemde de yine Mustafa Karaman başkanımızla burada gerçek belediyecilik, AK Parti Belediyeciliği devam edecek inşallah. Eser Belediyeciliği, hizmet siyaseti burada devam edecek. Kozcağız'a çok güzel hizmetler yaptık, ürettik. Köprüler yaptık, yollar yapıyoruz. İki tane baraj yaptık. Okullar yaptık, sosyal tesisler, terminalinden tutun da spor tesislerine, stadyumuna varıncaya kadar alt yapısıyla, üst yapısıyla, en son doğalgazı da getirdik. İnşallah mahallelerine kadar ulaşır. TOKİ konutlarını, köy konutları yaptık, şimdi şehir konutlarına inşallah başlayacağız. Kozcağız’ımız eser ve hizmet siyasetiyle donatmaya devam edeceğiz inşallah. Belediye başkanımızın yeni dönemdeki projeleri vardı. Onların gerçekleştirilmesi için takip edeceğiz. Hep beraber o projeleri hayata geçirmek için canla başla gece gündüz çalışacağız. Kozcağızlı hemşerilerimizin güvenine layık olabilmek için çalışacağız inşallah. Sizlerin güvenine layık olabiliyorsak ne mutlu. 

“Bu beldemize ne kadar hizmet etsek azdır”

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sizlere selamları var. Bartın'ımız, ilçelerimiz, beldelerimiz, köyleriyle beraber eser üretmeye inşallah devam edeceğiz. Ben hepinize tekrar çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun Mustafa Karaman, tecrübeli bir belediyeci. Belediyecilik demek, hizmet demek, icraat demek. Doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşının yanında olmak demek. Demek ki 6 dönemdir burada peş peşe Belediye Başkanlığı yapmak kolay bir şey değil. Nüfusu en yüksek olan beldemiz, merkez 8 bin, köyleriyle beraber 35 bin nüfusu var. Dolayısıyla bu beldemize ne kadar hizmet etsek azdır. İlçelerden de büyük bir beldemiz. Dolayısıyla biz buraya ilçe ayarında, ilçelerden daha fazla hizmeti inşallah getirerek beldemizin daha da gelişmesi ve daha da kalkınması için çalışacağız. Belediye Başkanımız da durmuyor. O nedenle bizler de inşallah ona her projesinde destek olmaya çalışacağız. Tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Yeni seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Bugüne kadar emeği geçen muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz güzel çalışmalar yaptık. Şimdi yeni dönemde de yeni seçilen muhtarlarımızla inşallah o mahallelerde ve köylerde güzel hizmetler yapacağız inşallah. Belediye Meclis Üyelerimizi tebrik ediyorum. Önceki Meclis Üyelerimize teşekkür ediyoruz. Teşkilatımıza, Belde Teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza teşekkür ediyoruz. Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık sönmesin dediniz. Biz de inşallah sizin o güveninize layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” 

Son durak İl Genel Meclisi oldu

Tunç, Bartın programında son olarak Bartın İl Genel Meclisini ziyaret etti. İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı başta olmak üzere Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Tunç, “Bartın İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Turhan Kalaycı’yı ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledik. Güzel memleketim Bartın’da önemli hizmetleri hayata geçirmek için fedakârca çalışacağına inandığım İl Genel Meclisi Başkanımız Kalaycı’ya ve tüm meclis üyelerimize başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Tunç’un Meclis ziyaretiyle Bartın programı da sona erdi.

 

 

 

Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret
Tunç'tan AK Partili Belediye Başkanlarına ziyaret