Türkiye Diyanet Vakfı yeni bürosunda hizmete başladı

Şadırvan Caddesi'nde ki yeni bürosunda hizmet verecek

Türkiye Diyanet Vakfı yeni bürosunda hizmete başladı

Haber Merkezi

Bartın İl Müftülüğü binasında faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bartın Şubesi yeni adresinde hizmet vermeye başladı. Vakıf bundan sonra şehir merkezindeki Şadırvan Caddesi’nde ki yeni bürosunda hizmet verecek.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bartın Şubesi Şadırvan Caddesi Yaman İş Merkezi’ne taşındı. Vakfın yeni bürosu törenle açılışı yapılarak hizmete girdi.  Açılış törenine ise Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, TDV Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, AK Parti 22.Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Zengin ve Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile din görevlileri katıldı.

GÜNDÜZ: “GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz açılış töreninde ki konuşmasında vakfın yurtdışında da bir çok noktaya hizmet götürdüğünü belirtip, “Bildiğiniz üzere bizim Diyanet Vakfımız 1975 yılında kurulan gerçekten ülkemizin her bir köşesine hizmet götüren 40 küsür yıllık bir vakıftır. Gerçekten ülkemizin en ücra köşelerine bile hizmet götüren bu vakıf son yıllarda öyle büyüdü ki dünyanın en ücra köşelerine hizmet götürüyor. Afrika’da gidilmedik yer yok. Türk Cumhuriyetlerinde gidilmedik yer yok. Taa Arakan’a kadar gidilmedik yer kalmadı. Burada yöredeki fakir fukaraya kol kanat gererken bu bölgedeki yaşayan insanlarımızın ibadet ihtiyacı için camilerimizi yapıyor. En barizini söyleyeyim İsrail’in bombaları ile yerle bir olan Gazze’deki bütün camilerimizi Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız yeniden ayağa kaldırıyor. Bunun benzeri nice güzel hizmetler yapan bir vakfı biz Müftülük bünyesinde saklı gizli gibi bir küçücük odada oturtmaya gönlümüz razı olmadı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı da bu doğrultudaydı. Bu önemli vakfı şehrimizin merkezine insanlarımızın görebileceği gelip çay içebileceği bir kısım dertlerini anlatabileceği hayrını yapabileceği bir mekana taşınmasını arzu ettiler. Bizde bu doğrultuda bu binanın ikinci katında bir büroyu kiraladık. İnşallah Bartınlılara buradan çok hayırlı hizmetler yapalım istiyoruz. Halep’e, Suriye’ye dünyanın nice yerlerine giden hayırlarda öncülük edelim istiyoruz.” Dedi.

PALAKOĞLU: “ŞUBEMİZİN YENİ BİNASI YENİ MEKANI HAYIRLI OLSUN UĞURLU OLSUN”

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’da açılış töreninde ki konuşmasında, “Öncelikle Bartın şubemizin açılışı hayırlı uğurlu olsun diyorum. Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte 42 yıldan beri hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir tarafında yedi iklimde yedi kıtada insanlara ve insanlığa hizmet için gayret ediyor çalışıyor. Tabi ki hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla katkılarıyla ve destekleriyle bu hizmetler yürüyor. Hamdolsun bugün vakfımız sizlerin duası ve desteğiyle ülkemizin dört bir köşesinde bin tane şubesi yine yurtdışında 135 tane ülkede hayrii hizmetleri insani yardımları ve birçok eğitimden kültüre sanattan bir çok hizmete kadar bu faaliyetleri devam ettiriyor. Açılacak olan Bartın şubemizin yeni binası yeni mekanı hayırlı olsun uğurlu olsun diyorum. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın her birinize ayrı ayrı selamları var. Bizlerde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak daire başkanımız ve arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak ve Bartın’daki başta cami inşaatları olmak üzere yapacağımız camileri ve yatırımları yerinde görmek ve incelemek üzere bugün buraya geldik. Hayırlı uğurlu olsun.”Diye konuştu.  

DİRİM: “ŞÜKRANLA KARŞILIYORUM”

Bartın Valisi Nusret Dirim’de vakfın Türkiye’nin en önemli vakfı olduğunu ifade ederek, “150’ye yakın ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin hemen hemen tüm il ve ilçelerinde faaliyet gösteriyor. Bu büyüklükte Türkiye’de sanırım başka vakıf yok, bu anlamda ben Diyanet Vakfını şükranla karşılıyorum. Bartın’a da bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu binada güzel hizmetler yapmaya devam ederler. Sizlerin desteğiyle birlikte Bartın’ın sorunlarını çözmeye ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu noktalarda organizasyonlar yapmaya devam ederler” dedi.

Konuşmalar ve duaların ardından açılışı yapılan vakfın yeni bürosu hizmete girdi.