Tunç'tan TOKİ bilmecesine cevap

'Belediyenin imar ile ilgili olumsuz görüşü engel değil'

Tunç'tan TOKİ bilmecesine cevap

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için Bartın’a inşa edilecek olan TOKİ konutları için Bartın Belediyesi’nin imar ile ilgili olumsuz görüşünün engel olmadığını söyledi. Toplu konutlar için arsaların belirlendiğini ve tapularının TOKİ’ye devredildiğini ifade eden Tunç, imar ve proje çalışmalarının ardından konutların yapımı için ihaleye çıkılacağını kaydetti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için Bartın’a inşa edilecek olan TOKİ konutları için Bartın Belediyesi’nin imar ile ilgili olumsuz görüşünün engel olmadığını söyledi. Bartın Merkez Dallıca köyü sınırlarında yapılması planlanan toplu konutlar için Bartın Belediyesine görüş sorduğunu belirten  Tunç, “Bunun üzerine Bartın Belediyesinin plan müellifinden gelen cevapta “söz konusu alan için 1/25000 ölçekli planda konut alanın gösterilmediği bu nedenle plan bütünlüğüne aykırı olduğu gerekçesi ile talep uygun görülmemiştir”  şeklinde beyanda bulunulmuşsa da bu görüş yazısı imar değişikliğine engel bulunmamaktadır. Toplu Konut İdaresi, Dallıca’da inşa edilecek konutların yapılacağı arsanın imar çalışmalarını tamamlayacak ve proje çalışmalarının ardından konutların yapım ihalesine çıkacaktır. Bu nedenle emeklilerimizin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek bulunmamaktadır” dedi.

“ALTERNATİF BİR YOL ÇALIŞMASI YAPILABİLİR”

Yılmaz Tunç, Dallıca konutlarının inşa edileceği alana ulaşım imkanlarının da artırılabileceğini belirterek, Uzunöz Köyünden Dallıca’ya alternatif bir yol çalışmasının da ileride planlanabileceğini, hükümet olarak, TOKİ köprüsünü de yapacaklarını bu nedenle bölgeye ulaşımı da rahatlatacaklarını sözlerine ekledi.