Arslan, 19 Mayıs'ı kutladı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, mukaddes vatanımız için kahramanca mücadele eden şehit ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anarak gençlerimize armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir mutluluk ve gururla kutluyorum.

Arslan, 19 Mayıs'ı kutladı

 

Biliyoruz ki 19 Mayıs tarihi alelade bir tarih değildir bu millet için.

19 Mayıs 1919; her yanı itilaf devletlerinin kuşatması altındaki bir ülkenin, bir milletin kutlu kaderinin çizilmeye başladığı, Türk Milletinin hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesinin yakıldığı tarihtir.

Milletinin inancı, azim ve kararlılığı ile askeri dehasını birleştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk milleti hep birlikte savaşarak hür ve bağımsız yaşadığımız bu toprakları yeniden vatan yapmışlardır.

Sevgili Gençler,

Güçlü, gelişen, yükselen bir ülke olmamızı geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara, gösterilen emsalsiz fedakarlıklara, verilen onurlu mücadelelere ve ödenen bedellere borçluyuz.

Atatürk, Gençliğe Hitabesindeki;

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözleriyle gençlere duyduğu güveni ve verdiği değeri göstererek, Kurtuluş Mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününü sizlere armağan etmiştir.

Vatanını canından üstün tutan atalarımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sizlere emanettir.

Bu büyük sorumluluğun bilinciyle, 19 Mayıs ruhunu özümseyerek ve bu ruha sahip çıkarak daha çok çalışacağınıza, ülkemizi daha güzel ve daha aydınlık yarınlara, daha büyük hedeflere ulaştırma yolunda büyük bir gayret içinde olacağınıza eminim.

Unutmayınız; "Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur."

Bizlerin önündeki hedef; ülkemizin yakaladığı gelişme ivmesini daha yukarılara taşıyarak, gelecek nesillere her alanda daha gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, mutlu ve huzurlu bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve inançla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, milli mücadeleye emek vermiş isimsiz kahramanlarımızı, vatanımız için canını hiçe sayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.