BARÜ'lü öğrenciler 2 farklı projeyle 2 ödülün sahibi oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı 2 farklı proje, 'Konya Teknik Üniversitesi 9. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı'ndan 2 ödül kazandı.

BARÜ'lü öğrenciler 2 farklı projeyle 2 ödülün sahibi oldu

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “9.Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı”nda 5 farklı kategoride yarışan birçok çalışma arasından en iyi projeler ödüllendirildi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Faruk Kılıç ve Taha Özfındık ikincilik ödülü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hamza Ketenci ise üçüncülük ödülü alarak büyük bir başarı elde etti.

BARÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız danışmanlığında geliştirilen 'Fotosentez Yoluyla Güneş Enerjisini Elektrik Enerjisine Dönüştüren İletken Polimer/Altın Nanotanecik/Yeşil Alg Bazlı Biyofotovoltaik Güneş Hücresinin Yapımı' başlıklı proje İklim Değişikliği, Enerji ve Çevre Teknolojileri kategorisinde ikincilik ödülü almayı başardı.

BARÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Burak Ceyhan danışmanlığındaki “Ses ve Mobil Haberleşme Uygulaması” adlı proje ise İş Sağlığı Güvenliği, Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Proje kültürünün tabana yayılması için gösterilen gayrete vurgu yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öğrencilerimizi her anlamda nitelikli bireyler olarak geleceğe hazırlama gayretiyle gerek ders ortamında gerek ders dışı eğitim faaliyetleriyle onların gelişimi için çalışıyoruz. Proje kültürünün tüm bileşenlerimizce bir pratiğe dönüşmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor, ödüllendirilen öğrenci projelerimizle de gelecek adına daha motive oluyoruz. Bu noktada geliştirdikleri projelerle ödül almayı başaran öğrencilerimiz Faruk Kılıç, Taha Özfındık ve Hamza Ketenci ile danışmanlığını yapan Prof. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız ve Doç. Dr. Eyüp Burak Ceyhan’ı tebrik ediyorum. Bu düşüncelerle nitelikli bireyler yetiştirme noktasındaki gayretleri için Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz ile akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.