Tunç, CHP ve HDP'ye yüklendi

Kasıtlı olarak çarpıtıyorlar'

Tunç,  CHP ve HDP'ye yüklendi

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Kadın Kolları toplantısına katıldı. Tunç toplantıda CHP ve HDP’nin kasıtlı olarak anayasa değişikliğinin maddelerini çarpıttığını söyledi. Yılmaz Tunç, “Bunlardan birinin de Cumhurbaşkanının istediği zaman meclisi feshedeceğine yönelik iddialarıdır. Cumhurbaşkanının Meclis seçimlerini yenileme yetkisi fesih yetkisi değildir. Cumhurbaşkanı TBMM seçimlerini yenileme kararı aldığı takdirde kendi Cumhurbaşkanlığı da sona erer. Bu nedenle buna fesih yetkisi denmez. Birlikte seçime gitme ilkesi denir” dedi.  

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Kadın Kolları toplantısına katıldı. Tunç, toplantıda AK Parti Bartın İl Kadın Kollarının Anayasa değişikliği ile ilgili sorularını cevaplayarak, CHP’nin halka doğruları söylemediğini, anayasa değişikliğini olduğundan farklı aktardıklarını söyledi. Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “Cumhurbaşkanı bir sabah kalktığında benim canım böyle istedi, Meclisi feshediyorum” diyemeyeceğini belirttiği konuşmasında “Kendi görevinin de sona ereceğini bilen bir cumhurbaşkanı öyle kolay kolay Meclis seçimlerini yenileme kararı alabilir mi? Artık içinden çıkılamayan bir devlet krizi ile karşı karşıya kalındığında, cumhurbaşkanı çok çok istisnai durumlarda bu yetkisini kullanabilir ve bu krizde hakemliğin millet tarafından yapılması ve çözüme kavuşması için TBMM seçimlerini yenileyebilir. Bu takdirde cumhurbaşkanının da görevi sona erer ve hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri aynı anda yapılır” dedi.

“TEK TARAFLIYMIŞ GİBİ HALKA YANSITMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP ve HDP konuşmalarında Cumhurbaşkanının Meclis seçimlerini yenileme yetkisinden bahsederken, bunu tek taraflı imiş gibi halka yansıtmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz Tunç, Meclisin de cumhurbaşkanı seçimlerini yenileyebileceğini bu takdirde de Meclisin de seçime gitmesinin zorunlu olduğunu, bu durum cumhurbaşkanı ile Meclis arasındaki denge denetim ve uyumu güçlendireceğini söyledi.