Gazhane projesi için yıkım çalışmaları başladı

Gazhane Parkı yeniden yapılıyor

Gazhane projesi için yıkım çalışmaları başladı

Nurdan Eroğlu

Bartın Belediyesi tarafından Gazhane Parkı’nın eski Ulaşım Hizmetleri Binası ve araç makine park alanı ile atölyelerin bulunduğu alanla birleştirilip yeninden düzenlenmesi için bölgede yıkım çalışmaları başladı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da yıkım çalışmalarına katıldı.

Yalı mevkiinde yer alan Gazhane Parkı yeniden peyzaj çalışması ile düzenlenecek. Gazhane Parkı’nın bitişiğinde yer alan, uzun yıllardır Ulaşım Hizmetleri Binası, araç makine parkı ve atölyeler olarak hizmet veren 6 bin metrekare alanda Gazhane Parkı’na dahil edilecek. İçerisinde yaz-kış kullanıma açık olacak kafeteryalarında yer alacağı proje için geçtiğimiz günlerde Gazhane Parkı’nda söküm işlemleri başlamıştı. Son olarak Ulaşım Hizmetleri Binası ve atölyeler olarak hizmet veren alanda da yıkım çalışmalarına başlandı.

TEMEL ATMA TARİHİ 21 OCAK

Gazhane Kültür Parkı projesinin ihalesi geçtiğimiz ay içinde gerçekleşirken Ulaştırma Müdürlüğünün taşınmasıyla 11 bin m2 alanda gerçekleştirilecek olan projenin görselleri ve videosu  Bartın Belediyesi tarafından resmi internet sitesinde paylaşılmıştı.  Görsellerde dikkat çeken detaylardan biri yapay bir havuzun içerisine yerleştirilmiş Bartın Irmağı’nın ve Yalı mevkiinin adeta simgesi haline gelen gemi maketi olmuştu. Projenin görselleri ve videosu büyük beğeni toplarken yıkım işlemlerinin ardından proje için temel atma tarihi 21 Ocak 2017 olarak açıklandı. Yürüyüş yollarından çocuk parkına kadar birçok sosyal alanın bulunduğu yeni Gazhane Parkı projesi kapsamında Ulaştırma Müdürlüğüne ait eski binaların yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın projenin Bartın’a yakışır bir proje olacağını ve çok uzun yıllar hizmet vereceğini söyledi.

TOPLAM 11 BİN METREKARE

Başkan Akın açıklamasında, “Çok uzun yıllardır Bartın’a hizmet veren araçlarımızın, fen işlerimizin, su işlerimizin ve elektrik bölümümüzün konuşlandığı, tamir işlerinin yapıldığı yer halinde Gazhane’nin hemen yanında bulunan ulaştırma müdürlüğümüzü hepinizin bildiği gibi sanayiye taşıdık. Sanayiye yeni bir yer yaptık, 3 bin m2 kapalı alanı, 4 bin m2 açık alanı bulunan çok modern bir yer haline getirdik orayı. Burada da Allah nasip ederse bu eski binaların yıkımlarını sağlayacağız ve ardından 5 bin m2 gazhane bölgesi ile 6 bin m2 bu alanımızı da içine katarak çok güzel bir şekilde Gazhane Parkı dediğimiz Bartın’a yakışır, değişik bir konseptle kış günüde kullanılabilecek ve Bartın’a çok uzun yıllar hizmet verecek bir alan haline getireceğiz. Böyle bir bina yapmakla, böyle bir eseri meydana getirmekle ilgili eski binalardan bize yarayan her şeyi alıp yeni ulaştırma binasına getirdik. Eğer bir aksilik olmazsa 21 Ocak’ta temel atacağız.” Dedi.

2 BİN 150 METREKARE İKİ KATLI KAFE YAPILACAK

Akın açıklamasının devamında, “Şu an Gazhane Parkı’nın olduğu yerde peyzaj düzenlemeleri yapılacak ve bunu biz belediye olarak kendimiz yapacağız. Bina ve imar anlamında bir şey olmayacak. Burada ki 6 bin m2 alanımız imarlı bir alan olmasına rağmen sadece 2 bin 150 metrekare iki katlı kafe yapacağız. Yanına bir platform ve havuz yapacağız. Havuzun içerisinde bir gemi olacak. Yani burası da bir yaşam merkezi haline gelmiş olacak.  2017 yılı içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Aksilik olmazsa 2017 yılı içerisinde bitmiş olacak. Biz hizmetlerimize devam ediyoruz. Kim ne derse desin bizim bunları yapmamız ve halka kazandırmamız lazım. Tüm arkadaşlarımızla, tüm çalışan kardeşlerimizle beraberce kol kola verip bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.