Dolandırıcılarla mücadele devam ediyor

Trafik kontrollerinde halk bilgilendiriliyor

Dolandırıcılarla mücadele devam ediyor

Nurdan Eroğlu

Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlileri, vatandaşları özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Polis, yaptığı trafik kontrollerin de dahi bu broşürleri dağıtıp halkı bir kez daha dolandırıcılara karşı uyarıyor.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP)  Şube Müdürlüğü görevlileri, vatandaşları özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Polis, yaptığı trafik kontrollerin de dahi bu broşürleri dağıtıp halkı bir kez daha dolandırıcılara karşı uyarıyor. Suç ve suçluyla mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdüğünü ifade eden TDP görevlileri “ Bilindiği gibi toplum-devlet ilişkileri bakımından özel ve önemli bir hizmet alanı olan güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de özellikle son yıllarda bir takım değişmeler ve gelişmeler oldu.  Bu değişmeler ve gelişmeler çerçevesinde etkin bir güvenlik hizmeti yürütülmesinde kabul gören anlayış; suçla mücadeleye ve güvenlik politikalarının uygulanmasına toplumun katılım ve desteğinin sağlanmasına dayanmakta. Öncelikle toplumsal beklentilerin ve taleplerin karşılanmasının odak noktasını oluşturduğu bu anlayışa kısaca Toplum Destekli Polislik deniliyor. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Bartın ilimizde de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri görev alanları ile ilgili olarak faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Suç ve suçlularla mücadelesini büyük bir kararlılık içerisinde sürdüren Bartın Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü faaliyetler ise vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor” dedi.

TELEFON DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT!

Halkın sıklıkla bulunduğu yerlerde bilgilendirme faaliyetlerinin yapıldığını kaydeden görevliler, “ Bu bağlamda suç ve suçlularla mücadele amacıyla vatandaş telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendiriliyor. Vatandaşın sıklıkla bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerler ziyaret edilerek telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaş bilgilendiriliyor.  Ülkemiz genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğruyor. Bilgilendirmeler esnasında Telefon Dolandırıcılığına Dikkat başlıklı el broşürleri de dağıtılıyor. Dağıtılan el broşürlerinde vatandaşlardan kötü niyetli insanların kazançlarını yasal olmayan yollardan ele geçirmelerine izin verilmemesi isteniyor. El broşürlerinde ayrıca telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler de bildiriliyor” ifadelerinde bulundu.

BU TEDBİRLERİ ALMAYI UNUTMAYIN!

Polisin dağıttığı el broşürlerinde telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler şöyle sıralanıyor:

“Size gelen telefonların Emniyet Birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis imdat nolu telefon hattını veya en yakın polis merkezlerini arayarak bilgi alınız.  Polisin veya herhangi bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini, bunları istemenin veya vermenin suç olduğunu da unutmayınız. Eğer kontör-para dolandırıcılığı olayına maruz kalmış iseniz; sizi arayan veya kontör transferi yaptığınız telefon numaralarını not edip, dekontları muhafaza ederek derhal en yakın Polis Merkezine veya en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulununuz”