Bakan Kurum Bartınspor'a sahip çıktı

Bakan Kurum Bartınspor'a kesilen 140 bin TL'lik cezanın iptali için talimat verdi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bartın ziyareti sırasında Bartınspor yönetiminin canını sıkan 140 bin TL'lik ceza konusu çözüme kavuştu.

Bakan Kurum Bartınspor'a sahip çıktı

Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı arkasında salı ve cuma günleri pazar kurulan diğer günler ise otopark olarak işletilen ve gelirleri Bartınspor’a aktarılan alanla ilgili Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kulübe 140 bin TL ceza kesildi. Yeni sezon öncesi Pandemi döneminin de etkisiyle zaten maddi imkansızlıklarla boğuşan kulübe kesilen bu ceza sadece Bartınspor yönetimini değil tüm camiada moralleri alt üst etti. Bartınspor camiasının canını sıkan ceza konusu Bartın’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletildi.

Fırıncıoğlu ve Yıldırım’dan doğru an

Bartınspor Kulüp Başkanı Fahrettin Fırıncıoğlu ve Bartınspor Basın Sözcüsü Murat Yıldırım Bakan Kurum’a konuyu anlatıp desteklerini istemek için en uygun anı beklediler. Valilik ve Belediye ziyaretinin ardından Murat Kurum ve beraberindeki heyet fidanlık alanında yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi incelendi. Daha sonra ise AK Parti İl Başkanlığı ziyareti için Bakan Kurum’un konvoyu şehir merkezine hareket etti. İnkumu durağından itibaren kendisini bekleyen kalabalığı görünce aracından inen ve vatandaşlarla selamlaşarak partiye ilerleyen Bakan Kurum’a Bartınspor’un ceza konusu işte tam o noktada aktarıldı.

Kurum’dan Milli Emlak’a talimat

 Önce Basın Sözcüsü Murat Yıldırım nazik bir hamle ile Bakan Kurum’un boynuna Bartınspor atkısını doladı. Ardından Kulüp Başkanı Fahrettin Fırıncıoğlu Bakan Kurum’a ceza konusunu aktardı. Bakan durumu anlayınca “İl Müdürü nerede?” diye sordu. İl Müdürü görünürde yoktu ama Bakanlık görevlileri ve üst düzey bürokratlar oradaydı. Hemen Bakan Kurum’dan ilgili dosya alındı ve Milli Emlak Genel Müdürüne talimat iletildi. Böylece Bartınspor’un boynuna dolanan 140 bin TL’lik cezadan bir atkı, bir dosya ve bir kelam ile kurtulma şansı yakalandı.