Türkiye Yüzyılı başladı

Bartın, tüm ülke gibi Türkiye demokrasi tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gitti. Milyonlarca seçmen gibi Bartın'da da binlerce seçmen sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanırken sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke genelinde olduğu gibi Bartın'da da sandıktan galip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı oldu.

ERDOĞAN 13. CUMHURBAŞKANI OLDU

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turu tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da yapıldı. İkinci tur seçimlerinde Bartın'da Merkez İlçede 120 bin 431 kayıtlı seçmenin 396 sandıkta, Amasra'da 11 bin 557 kayıtlı seçmenin 48 sandıkta, Kurucaşile'de 5 bin 396 kayıtlı seçmenin 34 sandıkta ve Ulus'ta ise 18 bin 358 seçmenin 100 sandık olmak üzere toplam 155 bin 742 seçmenin 311 okul ya da binada toplam 578 sandıkta oy kullanması beklendi. Oy kullanma işlemi ise şehir merkezi başta olmak üzere tüm il genelinde sabah erken saatlerde başlarken vatandaşlar Cumhur İttifakının Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında oylarını kullandı.

Bartın'da ilk turda sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı

14 Mayıs Milletvekili seçimleriyle birlikte yapılan ilk turda vatandaşlar yüzde 88,59'luk bir oranla seçime katılım sağladı. Ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Cumhur İttifakının Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,42 oy alırken Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45,99 oranında oy aldı. Bartın'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir önceki seçimlerde olduğu gibi yine sandıktan çıkan lider oldu. Erdoğan Bartın genelinden yüzde 56,1 oranında oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise il genelinden yüzde 36,49 oranında oy aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Bartın'daki içlere dağılımına bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan Merkez İlçede yüzde 55,36, Kurucaşile İlçesinde yüzde 53,83, Ulus İlçesinde yüzde 68,44 ve Amasra İlçesinde yüzde 45,51 oranında oy aldı. Erdoğan'a en çok oy atan ilçe Ulus olurken sandıktan tek galip çıkamadığı ilçe Amasra İlçesi oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bartın'dan aldığı oyların içlere dağılımı da Merkez İlçede yüzde 36,69, Kurucaşile İlçesinde yüzde 41,29, Ulus İlçesinde yüzde 26,5 ve Amasra İlçesinde yüzde 48,1 şeklinde yansıdır. Kılıçdaroğlu'nun Bartın'da sandıktan galip çıktığı tek ilçe ise Amasra oldu.

İkinci tur seçimlerinde de AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaleşah Ortaokulu nda, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Gazi İlkokulunda CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da Cumhuriyet Ortaokulunda kullandı. Oy verme işleminin sona erip sandıkların açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde olduğu gibi Bartın'da da sandıktan galip çıkan isim oldu ve Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

Bakmadan Geçme