Karaçay'da kanalizasyon için ilk kazma vuruldu

Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından kanalizasyon hattı oluşturmak üzere çalışmalara başlandı.

Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından kanalizasyon hattı oluşturmak üzere çalışmalara başlandı. Mavikent Sitesi önünden başlayan çalışmaları yakından takip eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilk kazmayı vurarak, çalışmalara start verdi. Çalışmalar kapsamında tüm mahalleyi kapsayacak şekilde 3 km'lik beton borularla kanalizasyon hattı çekilerek, kurulacak olan terfi merkezi aracılığıyla yaklaşık 200 bağlantı ile atık sular Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'ne sorunsuz şekilde ulaştırılacak.

“9.Terfi Merkezini Karaçay Mahallesi'ne Yapıyoruz”

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Göreve geldiğimiz günden buyana şehrimizin altyapı ve üstyapısıyla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Kanalizasyonla ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde Bartın Irmağı'nı atık sudan kurtarmış olduk. Bunun için büyük emekler sarf ettik. Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Kanalizasyon Atıksu Paket Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Dejarjı Projesini hayata geçirdik. Bu projemizle kent merkezindeki Bartın Irmağını olduğu gibi İnkumu'nu da kanalizasyondan kurtardık. Bartın'da sekiz tane terfi merkezimiz var. Yedi tane terfi merkezine giden atık su ve kanalizasyon 8. terfi merkezi olan Gölbucağı'ndan Dallıca arıtma tesisine geliyor. 9.terfi merkezini de Karaçay Mahallesi'ne yapıyoruz” dedi.

“Mahallemize Hayırlı Uğurlu Olsun”

Akın; “Bilindiği gibi Belediye mücavir alanımıza en son dahil olan Karaçay Mahallemiz olmuştu. Tabii mahallemiz dahil olduğunda birçok sıkıntıları vardı. Fosseptik çukurları, çocuk parkları, yol ve imar gibi önemli sorunları vardı. Bunların yanı sıra Karaçay Piknik Alanı'nda nahoş olaylar yaşanıyordu. Bu sorunları tek tek çözüme kavuşturuyoruz. İmarla ilgili çalışmaların yarısını bitirdik. Tapuları teslim ettik. Kalan yarısıyla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Çocuk parkları ve yollarla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Karaçay Piknik Alanı'nı yeniden düzenleyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi de mahallemizi fosseptiklerden kurtaracağız” diye konuştu.

“Çevrecilik Milliyetçiliktir”

‘Çevrecilik Milliyetçiliktir' düsturuyla projeler ortaya konulduğunu belirten Akın; “Mahallemizde atık su ile ilgili altyapıyı oluşturmak adına çalışmalara başlıyoruz. Mavikent Sitesi önünden başlayan çalışmalar çerçevesinde tüm mahallemizi kapsayacak şekilde 3 km'lik beton borularla kanalizasyon hattı çekilecek. 3 km'lik hat tamamlandığında atık sular Karaçay Mahallesi'nde kurulacak olan terfi merkeziyle Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'ne ulaştırılacak. Bu çalışmamız bir aksilik olmazsa 3 ay içerisinde tamamlanacak. Daha sonra hat geçtiği için bozulan yolları sıcak asfalt ile yeniden düzenleyeceğiz. ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir' düsturuyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Karaçay Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Bakmadan Geçme