Bölgemizde madenciliğe özel meslek lisesi açılacak

Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda 14 Ekim'de yaşanan Amasra grizu faciasına da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Ülkemizin bir daha böyle felaketlerle maruz kalmaması için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımlar arasında, bölgede madenciliğe özel bir meslek lisesi açma projesi de bulunuyor. Yaşanan kaza ile ilgili iş güvenliğinden teknik eksiklere kadar her konu inceleniyor, araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Maalesef 14 Ekim Cuma akşamı milletçe hepimizi yasa boğan acı bir haberle sarsıldık. Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir kömür madeni ocağında meydana gelen patlamada 41 kardeşimizi şehit verdik. Ertesi günkü Diyarbakır programımızı erteleyerek Amasra'ya gidip hem çalışmaları yerinde inceledik hem şehitlerimizin cenaze törenlerine katıldık hem de ailelerine başsağlığı diledik. Pazar günü de İstanbul'da tedavi gören madencilerimizi ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerimizi kendilerine ve yakınlarına Çam Sakura Hastanesi'nde verdik.

Ülkemizin bir daha böyle felaketlerle maruz kalmaması için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bu çerçevede Aralık 2021'de mesleki eğitim merkezlerinin yetişmiş insan gücü ihtiyacımızı daha yüksek oranda karşılamasını sağlamaya dönük bir değişikliğe gitmiştik. Hedefimiz; bu yılsonuna kadar 1 milyon gencimizin çırak, kalfa ve usta olarak mesleki eğitim merkezlerinde yetişmesini sağlamaktı. Daha önce 159 bin olan mesleki eğitim merkezlerindeki kayıt sayısı şu anda 910 bine yükselmiş durumdadır. Kasım ayında yılsonu hedefimize ulaşacağımız ve sonrasında da hedefi geçeceğimiz anlaşılıyor.

Ayrıca, mesleki ve teknik liseli gençlerimiz için cazip hâle getirecek ilave düzenlemelerin hazırlıkları içindeyiz. Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımlar arasında, bölgede madenciliğe özel bir meslek lisesi açma projesi de bulunuyor.

Yaşanan kaza ile ilgili iş güvenliğinden teknik eksiklere kadar her konu inceleniyor, araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Amasra'dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baştan sona gözden geçirilmektedir.

Geçtiğimiz hafta başı Anayasa Mahkemesinin yeni üyesi Muhterem İnce'nin yemin törenine katıldıktan sonra, Dünya Süryani Katolik Patriği'ni kabul ettik.

Salı günü İnsan Kaynakları Ofisi'mizin E-İnsan Projesi'nin tanıtım töreninde bu çerçevede yürütülen çalışmaların kapsamlı bir değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştık.

Çarşamba günü Meclisteki grup toplantımızın ardından yaklaşık 20 bin muhtarımızın katılımıyla Ankara Muhtarlar Evi'nin açılışını ve 100 muhtar hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirdik."

Bakmadan Geçme