Bankoğlu'dan 2 mahalle ziyareti birden

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, CHP Bartın örgütü, İYİ Parti ve Saadet Partisi teşkilatı ile sabah akşam demeden ziyaretlerine devam ediyor. Temaslarına Tuna ve Karaköy mahallelerinde devam eden Bankoğlu 'Çok zor yıllar geçirdik, bitiyor' dedi.

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu ve Bartın'dan ikinci sıra adayı Ceyda Sargın, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Bartın Kadın Kolları Başkanı Fatma Mazhar, CHP Bartın Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz, İyi Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu, Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç'in ve Millet İttifakı üyelerinin yoğun katılımıyla mahalle toplantıları gerçekleştirdiler. İlk olarak Tuna mahallesinde yapılan toplantıda toplanan yurttaşlara hitaben yaptıkları konuşmalarda 14 Mayıs sonrasında yapacakları icraatlara, hukuksuzluklara ve seçim güvenliğine ilişkin bilgiler verdiler. Bankoğlu konuşmasında öncelikle emekliler ve asgari ücretle çalışanların durumlarının iyileştirilmesine ilişkin politikalarından bahsetti. CHP'li vekil “21 yıllık mevcut hükümet birleşerek büyüyor olmamızdan hiç hoşlanmıyor. Milletimizin adaletsizlik, yolsuzluk, israf ve halkını yoksulluğa alıştırma siyasetinden bıkmıştır. Hükümete güvenini de inancını da kaybetmiş durumdadır. Hükümet heybesinden hergün ya bir tehdit iftira ya da bir sürpriz çıkartıyor. Bu birleşmeyi darbe gibi terör gibi yalanlarla kirleten, kurtuluş mücadelesi veriyoruz, onlar işgalci diyerek karalamadıkları mı kaldı, sandığa gömeceğiz diye tehditler savurdular… Yani çok iyi bildiğimiz, her zamanki AKP. O üsluba uzağız, o dili kendimize yakıştırmayız ama asıl konu bizim gibi düşünmeyen halkımıza bu kötü sözleri söyleme ihtimalimiz sıfır. Kötü söz sahibine aittir” dedi.

“Açlık sınırı 10 bin olmuşsa, en düşük memur maaşı 21 bin olacak!”

Aynı ekip akşam Karaköy'de yaptıkları mahalle toplantısında yağmura rağmen yoğun ilgi ile karşılaştırlar. Milletvekili adaylarının ve il başkanlarının konuşmaları ardından yurttaşların sorularını yanıtlayan Bankoğlu “Hemşehrilerime taze bir haber verdik. Sayın Kılıçdaroğlu en düşük memur maaşının 21 bin lira olacağı müjdesini verdi. Açlık sınırının 10 bin liraya dayandığı Türkiye'de orta sınıfı bitiren, halkının büyük bölümünü fakirliğe mahkum eden bu ucube sistem, bu beceriksiz hükümete yol görünmüştür” dedi.

Bankoğlu ilk 100 günde 100 bin öğretmen atayacaklarını, köy okullarını açacaklarını, çocuklara okulda süt ve öğlen yemeği verileceğini, Aile Destek Sigortası ile evinde geliri asgari ücret altında olan kadınlara asgari ücret tutarında ödeme yapılacağını anlattı. Bartın'daki seçimde iki kadın adayın da CHP logosu altında seçime gireceğini ve TBMM'ye iki kadın vekille giden ilk şehrin Bartın olmasını istediklerini belirtti.

Bakmadan Geçme