Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar

Günlerdir kayyuma kalır mı kalmaz mı tartışmalarının yaşandığı ve ilginç anların yaşandığı Bartınspor Olağanüstü Genel Kurulunda, yeni kulüp başkanı İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun oldu. Kulübün kayyuma gitmemesi adına oluşturulan geçici yönetim süresince yeterli desteği göremediği için mevcut Başkan Serkan Yurtaçan yeniden aday olmazken AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz son dakika hamlesiyle devreye girdi. Alınan ek sürede Kenan Dursun başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu. 2 yıldır başkanlığı başarıyla yürüten Yurtaçan biraz sitemle karışık 'Bu şerefli kulübün şerefli başkanlığını yapmak bana nasip oldu. Güzel günlerimiz oldu. Maalesef son zamanlarda kapıdan döndük, istediğimizi elde edemedik. Bundan sonraki süreçte yine her zamanki gibi elimizden gelen bir şey varsa yapmaya hazırız' sözleriyle veda ederken çiçeği burnunda Başkan Kenan Dursun ise yeni sezon öncesi Bartın'daki gençlerin değerlendirilmesiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar

Uzun süredir Bartın kamuoyunda kulübün kayyuma kalacağı söylentileri konuşulurken Bartınspor Olağanüstü Genel Kurul toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, CHP İl Başkanı Selim Karakaş,  MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve delegeler katıldı.

Genel Kurulda mevcut Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan’ın yeterli desteği göremediği için yeniden aday olmaması üzerine liste arayışına girildi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın Genel Kurula verilen arada Serkan Yurtaçan’la yaptığı görüşme olumsuz sonuçlandı. Bunun üzerine Genel Kurul Divanından verilen araya ek süre istenildi.

İkinci arada AK Parti Milletvekili Aldatmaz beraberinde Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun’un da aralarında yer aldığı isimlerle birlikte Genel Kurul salonunun dışında mini bir toplantıya girdi. Bu toplantıda Bartınspor’u kayyuma bırakmaktan kurtaran formül üzerinde çalışıldı, yeni yönetim listesi oluşturuldu. Sürecin koordinatörlüğünü Milletvekili Aldatmaz üstlenirken Serkan Yurtaçan’ın iki sezondur üstünde taşıdığı ve artık çıkarmakta kararlı olduğu ateşten gömleği ise  İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun giydi.

Divana sunulan yeni yönetim listesinde Kenan Dursun’un Kulüp Başkanlığına aday olduğu açıklandı. Tek liste ile girilen oylama da oy birliği ile kabul edilince Bartınspor’un yeni Başkanı Kenan Dursun oldu.

Yurtaçan  “Maalesef son zamanlarda kapıdan döndük”

Bartınspor’da 2 sezon başkanlık görevinde bulunan ve yeterli desteği göremediği için Olağanüstü Kongrede yeniden aday olmayan Serkan Yurtaçan veda konuşmasını alkışlarla tamamladı.

Yurtaçan konuşmasında, “Bu şerefli kulübün şerefli başkanlığını yapmak bana nasip oldu. Güzel günlerimiz oldu. Maalesef son zamanlarda kapıdan döndük, istediğimizi elde edemedik. Bundan sonraki süreçte yine her zamanki gibi elimizden gelen bir şey varsa yapmaya hazırız. Değerli yönetim kurulu üyeleri ve başkana bundan sonraki süreç için başarılar diliyorum. İnşallah ama bu sene ama çok kısa bir zaman içinde hedeflere ulaşılır.” Dedi.

Dursun: “Bartın’ın gençleri değerlendirilmeli”

Bartınspor’da Başkanlığa seçilen İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun yaptığı açıklamada Bartın’ın gençlerinin takımda değerlendirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Bartınspor Olağanüstü Genel Kurulunda Başkanlık görevine seçilen Kenan Dursun yaptığı konuşmada altyapıya dikkat çekti.

Bartın’ın gençlerinin yetiştirilmesi ve onlara güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Dursun, “Bir sel afetini atlattık. Ülkemiz zor durumdan geçiyor. Yakın bir dönemde depremi birlikte yaşadık. Zor dönemlerden geçiyoruz. Bunlar haklı olarak spor kulüplerine de elbette yansıyor. Buraların gönüllü erleri var. İşte bugün kongremizi burada gerçekleştirdik. İl Başkanımızla buraya birlikte geldik. Aklımızda olmayan bir şeyle karşı karşıya kaldık. Ben futbolun içinden gelen biriyim. Rüyasında futbol oynamış bir kardeşinizim. Yani gençlik yıllarımda Bartınspor’a da seçilmiş biriyim ama oynamak nasip olmadı. Bu kulüpte iki yıl As Başkanlık görevinde bulundum. Zor bir görev bunu biliyorum. Ama bu zor görevi yönetim kurulumuzla çözmeye çalışacağız. Bunun ben siyaseten bir yapılanma olmasını istemedim. Bu görevi yukarıda alırken de bunu ifade ettim. Burada belediyesi, siyasi partileri, kamu kurumları, valiliği hepsi inşallah bu yapının içinde beraber olacağız. Bu takım bu şehrin takımı. Bu şehrin dışarıya açılan yüzü, penceresi. Onun için bu takımı birlikte parlatacağız. Ben yalnız başıma hiçbir şey yapamam bunu ifade edebilirim. Ama mücadele edebilirim. Yapım mücadeleci bir yapıdır. Futbolu ve sporu biliyorum, bu bir avantajdır. Birlikte, Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz, Adalet Bakanımız, Sayın Valimiz… Beraberce Bartın’ın bütün birleşenlerini burada bu takımın altına omuz vermeye davet ediyorum. Bu takımı bir yere getireceksek birlikte yapacağız. Ben Sayın Vekilimizin şu sözünü çok önemsiyorum. Yönetimdeyken de bunun arkasında çok durmuş biriyim. Bizim altyapımız, Bartın’ın evlatları ve şehrimiz futbola yatkın. Bizim dönemimizde bu şehrin mahalle takımları vardı. Bu mahallelerde bu çocuklar yine var. Yetiştirmek  ve güvenmek lazım. Üniversitemizden faydalanmamız lazım. Üniversitemizden bu takıma alacağımız değerler ve şehrimizin içinden yetişen gençlerimiz bu takım için değerli. Elbette dışarıdan da bu takıma takviye yapacağız. Allah yardımcımız olacak ben buna inanıyorum. Burada hiç kimse şu duyguya kapılmamalı. Bu takımın 100 küsür tane delegesi var. 15-16 kişilik yönetim var ama hepimiz birden bu işe gayret edeceğiz. Ben bizi bu göreve layık gören tüm arkadaşlarımıza, büyüklerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Allah mahcup etmeyecek. Biz bu takımı hak ettiği yere birlikte getiririz diye düşünüyorum.” İfadelerinde bulundu.

Aldatmaz’dan son dakika hamlesi

Bartınspor’un kayyuma kalmasını engelleyen kilit isim AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da Genel Kurul salonunda yaptığı konuşmada Bartınspor için gerekli desteği vereceklerinin altını çizerek eski yönetime teşekkür, yeni yönetime de başarı dileklerinde bulundu.

Milletvekili Aldatmaz konuşmasında, “Bartınspor şehrimizin bir markası. Bu markayı en iyi yerlere taşımak için önceki başkanlarımız büyük uğraşlar verdi. Nerelerden nerelere geldik. Şimdi yeni yönetimin bu bayrağı çok daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum. Bizde Bartın’da sporun gelişmesi için altyapı çalışmalarında, tesisleşmede elimizden gelen desteği vermeye şimdiden söz veriyoruz. İnşallah Bartınspor’u daha iyi yerlerde göreceğiz ve Bartın’ı daha iyi temsil eden bir takımımız olacak. Ben bugüne kadar hizmetleri, emeklerinden dolayı Serkan başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum.” Dedi.

İşte yeni Bartınspor yönetimi!

Kenan Dursun (Başkan)

Soner Yürekli

Mehmet Somaklı

Orhan Tofan

Murat Yıldırım

Selçuk Yüce

Yılmaz Akdeniz

Hikmet Altay

Tuncay Maden

Emre Önder

Hüseyin Demirci

Ferdi Kabak

Ufuk Şahin

Yüksel Tekin

Yıldıray Güngörür

 

Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar
Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar
Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar
Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar
Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar
Yurtaçan'dan veda, Dursun'dan ilk mesajlar