Yürekli 'Alçakça saldırıyı lanetliyoruz'

Türkiye Gençlik Vakfı Bartın Temsilcisi Soner Yürekli, Danimarka'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya tepki gösterdi. 'Müslümanlar olarak yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Teröre desteğin, kutsal değerlere saldırının bahanesi kesinlikle düşünce özgürlüğü olamaz. Avrupa bu köhnemiş zihniyetten derhal vazgeçmelidir' dedi.

Yürekli 'Alçakça saldırıyı lanetliyoruz'

Türkiye Gençlik Vakfı Bartın Temsilcisi Soner Yürekli, Danimarka'da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya tepki gösterdi. Danimarka’nın Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapıtığı aşağılık saldırıyı lanetleyen Yürekli, “Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylem, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir” dedi.

“Kesinlikle kabul edilemez”

Bu saldırıların kesinlikle kabul edilemeyeceğini kaydeden Soner Yürekli “Dini ve milli değerlerimize yapılan bu hadsiz saldırılar kesinlikle kabul edilemez. Bu yaşananlar İslam’a, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve bayrağımıza karşı nefret eylemleridir ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu alçak saldırılara izin veren bütün ülkelerin yetkilileri derhal bu akıl tutulmasından dönmelidir. Danimarka hükümeti düşünce özgürlüğü bahanesi ile milyonlarca Müslüman’ın değerlerine, kutsal kitabına saygısızlık edilmesine şanlı Türk bayrağının yakılmasına izin veriyor. Müslümanlar olarak yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Teröre desteğin, kutsal değerlere saldırının bahanesi kesinlikle düşünce özgürlüğü olamaz. Avrupa bu köhnemiş zihniyetten derhal vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.