Yine sebep sudaki oksijen miktarı!

Bartın Irmağında yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan toplu balık ölümleriyle ilgili açıklama yapan Bartın Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan inceleme ve araştırma sonucunda balık ölümlerinin sudaki çözünmüş oksijen miktarının düşük olmasından kaynaklandığını söyledi.

Yine sebep sudaki oksijen miktarı!

Bartın Irmağında yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan toplu balık ölümleriyle ilgili açıklama yapan Bartın Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan inceleme ve araştırma sonucunda balık ölümlerinin sudaki çözünmüş oksijen miktarının düşük olmasından kaynaklandığını söyledi. Valilik açıklamasında şunları belirtti:

“Son günlerde İlimizde bazı yerel basın ve sosyal medya hesaplarında Bartın Irmağında toplu balık ölümlerinin yaşanmasına ilişkin paylaşımlar yapılması üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından balık ölümlerinin yaşandığı mevkilerde gerekli inceleme ve araştırma başlatılmıştır.

“Sudaki oksijen miktarı düşük”

Yapılan ilk araştırmalar sonucunda, balık ölümlerinin sudaki çözünmüş oksijen miktarının düşük olmasından kaynaklandığı anlaşılmış olup, bunun dışında farklı bir neden olup olmadığının belirlenmesi amacı ile su ve ölü balık numuneleri alınarak analize gönderilmiştir. Konu üzerinde hassasiyetle durulmakta ve incelemeler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”