Yıldırım'dan maç öncesi destek çağrısı

Bölgesel Amatör Lig'de yer alan 14 grupta ikinci yarı maçları bu hafta başlıyor. Temsilcimiz Bartınspor'da ikinci yarının ilk karşılamasında kendi sahasında 1074 Çankırı Spor'u ağırlayacak. Bartınspor Basın Sözcüsü Murat Yıldırım, Atatürk Stadyumunda oynanacak maça tüm taraftarları davet ederek, 'İkinci yarıya hem takım hem de taraftar olarak güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz' dedi.

Yıldırım'dan maç öncesi destek çağrısı

28-29 Aralık tarihlerinde oynanan ilk yarının son maçlarının ardından yaklaşık 35 gün ara verilen Bölgesel Amatör Lig'de ikinci yarı başlıyor. Bu sezon 80 ilden 196 takımın katılımıyla 14 gruptan oynanan BAL'da maçlar Nisan 2023 tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla sonuçlanacak.  Bartınspor’da ikinci yarının ilk karşılamasında kendi sahasında 1074 Çankırı Spor’u ağırlayacak. Karşılaşma pazar günü Atatürk Stadyumunda saat 14:00’de başlayacak. Karşılaşmayı Ali Berkay Gündoğdu yönetecek. Gündoğdu’nun yardımcılıklarını ise Musa Çetindemir ve Zelife Sağer yapacak. Muhammet Kerem Bulut’un 4’üncü hakem olarak görev yapacağı karşılaşmanın gözlemcisi de Mustafa Çavuş olacak. Ligin ilk yarısında rakibini deplasmanda 4-0 ile geçerek lige güzel bir başlangıç yapan temsilcimiz, bu maçı da kazanarak ikinci yarıya da güzel bir başlangıç yapmak istiyor.

Takımdan gönderilenler, yeni takviyeler

Antalya’da yaptığı kampla ikinci yarıya hazırlanan temsilcimiz, devre arasında Kaleci İhsan Turgut Kirveli, defansta Abdullah Keleş ve orta sahada Cengin Argüç Argın’la yolları ayırdı. Temsilcimiz bu ayrılıkların ardından geçen sezon oynadığı takımları  şampiyonluğa taşıyan iki önemli isimle anlaştı. Kanata takviye yapan Martı, sezonun ilk yarısında  Burhaniyespor forması giyen 25 yaşındaki Kemal Bolat ile anlaştı. Kepez Belediyespor’da şampiyonluk yaşayan Bolat, Antalyaspor alt yapısında başladı ve sırayla Manavgatspor, Kemerspor, Kozan Belediyespor, Fatsa Belediyespor formalarını terletti. İlk yarıda Burhaniyespor forması giyen Bolat,  10 maça çıktı ve bu maçlarda  2 gol atmayı başaran bir isim. Bolat, ikinci yarı ise Bartınspor’un şampiyonluğu için mücadele edecek.

Kalemiz Asil Kaan Güler’e emanet

Bartınspor, İhsan’ın gidişiyle filesindeki boşluğu doldurmakta da gecikmedi. Kulüp yine Kemal Bolat gibi geçen sezon formasını giydiği Gaziantep Ankasspor’u plaf-off’a taşıyan Asil Kaan Güler’e ikinci yarı kalesini emanet etti. 16 maçta sadece 4 gol yiyerek kalitesini ortaya koyan Asil Kaan, genç ve tecrübeli bir file bekçisi olarak tanınıyor. 28 yaşındaki Asil Kaan, kariyerinde 5 sezon boyunca Denizlispor Kızılcabölük, Vanspor ve Bucaspor formalarını da giydi. İlk yarıda Manavgatspor’un kalesini koruyan Asil Kaan, sezona kırmızı-siyah formayı giyerek devam edecek.

Yıldırım’dan destek çağrısı

Bartınspor basın sözcüsü Murat Yıldırım, ikinci yarının ilk maçının çok önemli olduğunu vurguladı. Takımın ikinci yarıya iyi bir şekilde hazırlandığını ve yapılan transferlerle kadronun güçlendiğini ifade eden Yıldırım, “Başkanımız Serkan Yurtaçan geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da kaliteli bir kadro kurulması için elinden geleni yaptı. İkinci yarı için de anlaşma imzaladığımız futbolcular BAL liginde mevkilerinin en iyileri. Yönetimimizin çabalarıyla geçen sezon olduğu gibi Bartınspor forması için sahada kanının son damlasına kadar savaşacak, çok koşan, mücadeleci bir takım oluşturuldu. Hem yönetimimiz, hem teknik heyetimiz hem de futbolcu kardeşlerimizle birlikte şampiyonluk parolasıyla ikinci yarının ilk maçına çıkacağız.” Dedi.

“Güç birliği ile başaracağız”

Özellikle iç saha maçlarında taraftarların kulübün en büyük manevi gücü olmakla beraber sporcuların da itici bir güç olduğunu anlatan Yıldırım, “İkinci yarı maçlarımızı Ömertepesinde oynayacağız. Taraftar takımların 12’inci adamıdır. Bu nedenle taraftarlarımızı Pazar günü Ömertepesi’ni de doldurmaya, takımımızın 90 dakika boyunca destekçisi olmaya davet ediyoruz. Bartınspor kentimizin en önemli takımı ve bu yıl şampiyon olmamak için hiçbir nedenimiz yok. 5’inci sırada olmamıza rağmen liderle aramızdaki puan farkımız 2. Yani bu devre kazanacağımız her puan altın değerinde olacak. Lig de çekişmeli maçlara sahne olacak. İnşallah taraftarımızın da desteği ile başaracak ve ipi göğüsleyeceğiz. Bartınlı hemşehrilerimizden de takıma olan desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz. Bu takım hepimizin takımı. Güç birliği ile başaracağız” şeklinde konuştu.

İlk yarı değerlendirmesi

Bartınspor ilk yarının son hafta maçlarında aldığı beraberlikle ilk yarıyı 5’inci sırada tamamladı. Kastamonu Özel İdare Spor 25 puanla ligin ilk yarısını liderlik koltuğunda tamamlarken aynı puana sahip Kozlu Belediyespor ise averaj farkıyla 2’nci sırada yer aldı. Karabük İdmanyurdu Spor 24 puanla 3’üncü sırada, Karadeniz Ereğli Spor ise 23 puanla 4’üncü sırada ligin ilk yarısını tamamladı. 22 puana sahip Çilimli Belediyespor grupta 6’ncı sırada, yine 22 puana sahip 1926 Polatlı Belediyespor ise averaj farkıyla 7’nci sırada yer alarak ilk yarıyı tamamladı. Bartınspor ligin ilk yarısındaki 13 karşılaşmada 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken attığı 21 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü. Bartınspor iç sahada 6 maçta sadece 2 galibiyet elde edebildi. İç saha maçlarında 2 galibiyetin dışında 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan temsilcimiz 9 puan elde edebildi.

Deplasman maçlarının lideri Bartınspor

Bartınspor iç saha maçlarında istediği performansı ortaya koyamazken deplasman karşılaşmalarında ise grupta en çok galibiyet elde eden ve en çok puan toplayan takım oldu. Dış sahada oynadığı 7 maçın 4’ünü kazanan, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bartınspor 7 maçta 14 puan topladı. Deplasman karşılaşmalarındaki en iyi sonuçları Bartınspor alırken kendi sahasında oynadığı 7 maçın 6’sını kazanan ve iç sahada tek mağlubiyeti bulunan Karabük İdmanyurdu Spor iç saha maçlarından 18 puan toplamayı başardı.

En golcü takım Çilimli Belediyespor

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta rakip kalelere en çok gol atan takım Çilimli Belediyespor oldu. Rakip ağları 30 kez sarsan Çilimli Belediyespor kalesinde ise 18 gol gördü. 13 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Çilimli Belediyespor 22 puanla ilk yarıyı 6’ncı sırada tamamladı.

Polatlı en az gol yiyen takım

Grupta en az gol yiyen takım 1926 Polatlı Belediyespor oldu. 13 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan 1926 Polatlı Belediyespor rakip ağlara 17 gol bırakırken kalesinde sadece 9 gol görerek grubun en az gol yiyen takımı olarak ilk yarıyı tamamladı.

Karabük averajı en yüksek takım 

Grupta averajı en yüksek takım ise Karabük İdmanyurdu Spor oldu. Karabük temsilcisi 13 maçın 7’sinden galibiyet, 3’ün den beraberlik ve 3’ünden mağlubiyetle ayrıldı. Rakip filelere 23 gol atan Karabük ekibi kalesinde 10 gol gördü ve +13 averajla grubun en yüksek averaja sahip takımı oldu.