AK Partide siyaset turları hızlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı açıklamasının ardından AK Parti Bartın Teşkilatı ziyaret programlarına hız verdi. Bartın merkeze bağlı Terkehatipler Köyü sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı'nın hedefinde 6'lı masa vardı. Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili söylemleri nedeniyle 6'lı masayı sert bir dille eleştiren Başkan Kalaycı, 'Cumhurbaşkanı adayı gösterecekler ama gösterdikleri kişi ülkeyi yönetemeyecek. Ülkeyi bunlar yönetecek. Cumhurbaşkanı bunların genel sekreteri olacak, noteri olacak, oyuncağı olacak. Dediklerini de yapmazsa ülkeyi krize sokacaklar' dedi.

AK Partide siyaset turları hızlandı

AK Parti İl Başkan Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Demirci, Fahrettin Özkaya, Recep Ünal Çil, Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Muhammet Kızılayoğlu, Emrah Uğur ve İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Yıldırım ile birlikte Terkehatipler Köyünde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretinde vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Kalaycı, “Biz icazetimizi her zaman milletimizden aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bizim yerimiz vatandaşımızın, milletimizin yanı. Bizim danışacağımız, tavsiye alacağımız yer milletimiz. Bu yüzden de 2002 yılından bu yana ülkemizde sorunlarını tek tek çözüyoruz. Ne kadar sorun varsa da çözmeye devam edeceğiz. Ülkemiz Türkiye’nin yüzyılında da şahlanışını sürdürecek, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi olma yolunda önemli adımları Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde atacaktır. Çünkü milletimizi, ülkemizi düşünen bir liderimiz var. İnşallah seçimlerde de milletimiz güçlü Türkiye’ye, Türkiye yüzyılına evet diyecektir” dedi.

“Milletimiz bu kirli oyunları bozacaktır”

Ülke de elde edilen kazanımlardan rahatsız olan kesimlerin bulunduğuna da vurgu yapan Kalaycı, “Geçtiğimiz yıl 26 Haziran'da Bartın olarak büyük bir sel felaketi yaşadık. 1998 yılında yaşadığımız büyük sel afetinden fazla yapış miktarı Bartın’a yağdı. 3 bin 500 hanemiz veya bodrum katlarımız dükkanlarımız su altında kaldı. Betona yatırım diyenlere bakıp, Kirazlıköprü, Kozcağız, Kışla barajlarını yapmamış olsaydık Bartın tarihinin en büyük yıkımı yaşamış olurdu. Türkiye'de ne yaparsanız yapın, ülkenin faydasına bir şey yaptığınızda betona yatırım oluyor. Çünkü yapılan yatırımlara başka bahane üretemiyorlar. Bu yatırımlar onların hayalleri bile değil. Biz muhalefetin sözlerine bakmadan milletimizin lehine olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi yeniden onaran Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'de 2002’den bu yana büyük bir devrimi gerçekleştirmiştir. Bu yürüyüşü durdurmak için çok sayıda girişimde bulundular. Sandıkta elde edemediklerini sokak eylemleri ile yargı ve ordu içerisindeki işbirlikçileri ile gerçekleştirmeye çalıştılar. 2003-2004’lerde cumhuriyet yürüyüşleri, 367 garabeti, gezi kalkışması, 17/25 Aralık yargı darbesi girişimi ile başlayan süreci milletimize kurşun sıkmaya götüren 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar taşıdılar. Bu engellemeler olmasaydı Türkiye şu anda ne durumda olurdu? Biraz da halkımızın buna dikkat etmesini istiyorum. Dikkatini bu yöne çekmesini istiyorum. Bu girişimler yüzünden ülkemiz milyarlarca dolar zarara uğratıldı. Derdi millet olan bu girişimleri destekler mi? Ama bu girişimleri sahiplenen, daha da ileri gitmeleri için kışkırtan bir muhalefete maalesef sahibiz. Hala da aynı anlayışla devam ediyorlar. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olan düşmanlıkları yüzünden gözlerini hırs bürümüş şekilde bütün mihraklarla el birliği içindeler. Ama milletimiz nasıl ki 2002’den bu yana bu kirli oyunları bozduysa önümüzdeki seçimde de bozacaktır. Biz buna inanıyoruz” ifadesini kullandı.

“Cumhurbaşkanı adayı bunların oyuncağı olacak”

 6’lı masa ittifakının da ülkeyi yönetemeyeceğini ifade eden Başkan Kalaycı, “Her gün insanımızla dalga geçer gibi açıklama yapıyorlar. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemini istikrarı devamı için, ülkemizde 6 ayda, 1 yılda seçimler yenilenmesin, koalisyon sistemi ülkeye zarar veriyor diye getirttik. En son Cumhurbaşkanlığı sistemini de koalisyonun da koalisyonuna çevirmeye karar verdiler. Biz güçlü Türkiye’nin yüzyılı diye çıktığımız yolda, bunlar ihanetten ve terörü destekten içeride yatan Selahattin Demirtaş, Osman Kavala gibi isimlere özgürlük, 5-400’leri depoya kilitleme ve bol bol faiz artırımı vaadi veriyor. Çünkü vizyonları bu. Yine Cumhurbaşkanı adayı gösterecekler ama gösterdikleri kişi ülkeyi yönetemeyecek. Ülkeyi bunlar yönetecek. Cumhurbaşkanı bunların genel sekreteri olacak, noteri olacak, oyuncağı olacak. Dediklerini de yapmazsa ülkeyi krize sokacaklar. Bu anlayışta olan, hizmet üretmekten bir haber, işleri güçleri karalama, iftira olan bir muhalefetle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bunların amacı belli. Ülkemizi kaosa sürüklemek. 2002 öncesi kaos dönemlerini geri getirmek. Ülkemizin kazanımlarını yok etmek ve milletimizi süründürmek. Kazanımlarımızın devam etmesi için, ülkemizin hedeflerine ulaşması için tek adres AK Partimizdir, tek adres cumhur ittifakıdır. Şimdi önümüzde tek bir enflasyon belası kaldı. Yaptığımız çalışmalarla da bu sorunu çözmeye başladık. İnşallah bu yıl içerisinde de daha hızlı neticeler almaya başlayacağız. Seçimlerin ardından da Türkiye yüzyılı vizyonu ile şahlanma dönemine milletimizin desteği ile inşallah gireceğiz” dedi.