Yeniçağ'da gol sesi peş peşe geldi 4-0

Bartınspor deplasmandaki Yeniçağ sınavını başarıyla geçti. İlk yarı goller peş peşe geldi. Yeni transfer İbrahim Kongur, çıktığı ilk maçında takımının da kendisinin de ilk golünü. Gölbaşı maçında direği geçemeyen Yunus bu sefer 2'ledi. Martı, ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi. İkinci yarı sahne Mert Ali'nindi. Mert Ali, 77'de maça noktayı koyan golü attı. Bartınspor, 4 golle 3 puanın sahibi oldu. Devrek maçı öncesi 42 puanla liderliğini korudu.

Yeniçağ'da gol sesi peş peşe geldi 4-0

Hızlandırışmış ligde üst üste maç yapan Bartsınpor, hafta içi deplasmanda Yeniçağspor’la karşılaştı. Onur Can Dolğun’un yönettiği karşılamaya Martı, kalede Asil Kaan Güler, Tolga Amasyalı, Beytullah Çamurlu, Şükrü Topal, Tolga Akdeniz, Cihan İlkme, Kemal Bolat, Tahir Türker, Kerem Eryılmaz, İbrahim Kongur ve ileride Yunus Ünsal ilk 11’iyle başladı.

Yeniçağ ise İsmail Korkmaz, Onur Akdoğan, Sarper Aydoğan, Murat Akman, Doğukan Taçyıldız, Burak Gümüş, Mustafa Mert, Emirhan Demircan, Rüştü Yılmaz, Kaan Oruç ve Umut Tibet’le sahada yerini aldı.

Kanatlarda ve ileride değişiklik

Geçen hafta Pazar günü oynanan maçta hiç beklemediği bir şekilde Gölbaşı’yla berabere kalan Martı’nın Yeniçağ karşısındaki ilk 11’i bu sefer farklıydı. Özellikle kanatlarda yapılan değişiklikler dikkat çekti. Yeni transfer İbrahim Kangur, bu maçta şans buldu ve kırmızı-siyahlı formayla ilk maçına çıktı. Gölbaşı maçındaki hatası golle sonuçlanan Mahsum yedek kulübesinde oturdu. Yine aynı maça hafif sakatlığı olan Kaptan Şükrü, bu sefer defansta yerini aldı. Enes Çavuş’un da yedeklerde yer aldığı maça Gürkan Elçi, ileride Fatih yerine Yunus’la başladı.

Yeniçağ’dan gazetecilere yayın vetosu

Güvenlik dolayısıyla Bartınspor taraftarının alınmadığı maçın ilk dakikaları gergindi. Maçı canlı yayınlamak isteyen gazeteci Bülent Bostancı ve Halil Tekin, Yeniçağ kulübü yönetiminden veto yedi. Gazeteciler, maç yayını yapamazken tribünlerin tutumu da çirkindi. Yönetim yayına izin vermeyince gazeteciler tribünden maçı seyretmekle yetindi. Yeniçağ Kulübü Başkanıyla bir polis görevlisi arasında bilinmeyen bir sebeple çıkan tartışma esnasında ise Bartınspor’un ilk golü geldi.

İbrahim attı, Yunus 2’ledi, Mert Ali noktaladı

İbrahim Kongur daha 2’inci dakikada  takımının da kendisinin de ilk golünü attı. Stattakilerin tartışmaya odaklandığı anda gelen gol sesi, herkesi şaşırttı. Tribünler sessizleşti. Kimse ne olduğunu anlamadı. Tartışma bitti. Herkes maçı takip etmeye geri döndü. Bartınspor ilk yarıya noktayı koyan golleri 21 ve 26’da Yunus’la buldu. 5 dakika arayla Yeniçağ filelerini iki kez havalandıran Yunus, takımını soyunma odasına 3-0 önde götürdü. Martı, maçın skorunu belirleyen golü de 77’de Mert Ali’nin ayağından buldu.

Mert Ali’nin golüyle deplasmandan 4-0 galip dönen Bartınspor, 3 puanın sahibi oldu. Devrek maçı öncesi 42 puanla liderliğini korudu.