Fırıncıoğlu göreve başladı

Cemal Akın'ın istifasının ardından boşalan Bartın Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak isim belli oldu. Belediye Başkanvekili Hüseyin Manav başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Belediye Başkanını seçti. CHP'den Mehmet Bahadır Karakaş, AK Parti'den Enes Gizli ve MHP'den Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun yarıştığı seçimlerin ikinci turunda rakiplerine karşı 17 oy alan Fırıncıoğlu, Bartın Belediye Başkanı oldu. AK Parti'nin aday göstermemesine rağmen adaylığını koyan Enes Gizli, kendisine oy atmayan AK Parti gurubuna sitem etti. Cumhur İttifakının yerele de yansımasıyla AK Partili ve MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin oylarına seçilen Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise Bartın Belediyesi önünde düzenlenen törenle görevi Cemal Akın'dan devraldı. Başkan Fırıncıoğlu, Belediyedeki ilk toplantısını daire müdürleriyle yaptı.

Fırıncıoğlu göreve başladı

 Bartın Belediye Meclisi, Hüseyin Manav başkanlığında Belediye Başkanını seçmek için toplandı. Toplantının açılışında Belediye Başkan Vekili Hüseyin Manav, milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden Cemal Akın’ bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ederek şöyle konuştu:

 “Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimde milletvekili adaylığı için,  Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’ın istifasıyla boşalan Belediye Başkanı seçimini gerçekleştirmek üzere, Bartın Valilik Makamının davetiyle toplanmış bulunuyoruz. Belediye Kanunu gereğince 10 gün içinde Belediye Meclisi Toplantıya çağrıldı. Biz de kalan süreyi tamamlayacak Belediye Meclis Üyelerimizle Belediye Başkanımızı seçeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi her zaman görev ve sorumluluğunun bilincinde olan Meclisimiz arasından seçilecek ve yaklaşık bir yıl süreyle hizmet bayrağını taşıyacak olan yeni Belediye Başkanın, siz değerli meclis üyesi arkadaşlarım ve tüm belediye çalışanlarıyla el ele, milletvekillerimizin de destek ve katkılarıyla çıtayı daima yükselteceğine inancım tamdır.  

“14 yıl gibi bir süre Bartın’a hizmet etmiştir”

Bartın’a hizmetlerinden dolayı Sayın Cemal Akın’a şahsım ve Bartın Belediye Meclisi adına şükranlarımı sunuyorum. 14 yıl gibi bir süre Bartın’a hizmet etmiştir. Siyaset zor iş özellikle belediye başkanlığı hepsinden çok daha zordur. Birebir halkla berabersiniz, en küçük sorundan en büyük soruna kadar her işinde, her noksanından vatandaşın yanında olmak zorundasınız. Cemal Başkanımıza ve geçmiş tüm Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni görev alacak arkadaşımıza da başarılar diliyoruz.

Seçimle ilgili bilgilendirdi

Belediye Başkanlığı seçimi ile kısa bilgi vermemin yararı olacaktır. Her hangi bir sebeple Belediye Başkanlığının boşalması halinde Belediye Kanununun 45. maddesi gereği Vali tarafından Belediye Meclisinin on gün içerisinde toplanması sağlanır. Meclis, birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanır ve ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki, üçüncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olur. Oyların eşitliği durumunda ise kur'a çekilir. Bu kısa bilgilendirmeden sonra seçimin ve seçilecek yeni Belediye Başkanımızın şimdiden Bartın için hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkan adaylarımızın isimlerini rica ediyorum.”

3 partiden ayrı 3 aday

Manav’ın konuşmasının ardından Parti grupları adaylarını duyurdu. Milliyetçi Hareket Partisi grubundan Meclis Üyesi Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve CHP grubundan ise Meclis Üyesi Mehmet Bahadır Karakaş başkanlığa aday oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi grubundan herhangi bir aday gösterilmezken, grup kararı dışında söz alan Meclis Üyesi Burhan Enes Gizli Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Birinci turda çoğunluk sağlanamadı

Adayların açıklanmasının ardından 1.tur seçimine geçildi. Kullanılan 25 oydan 13’ünü Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 6’sını Mehmet Bahadır Karakaş ve 5’ini de Burhan Enes Gizli aldı. 1 oy da boş kullanıldı. Yapılan seçim sonucunda kanun gereği Meclis Üye sayısının üçte iki çoğunluğunun oyunu(17 oyu) herhangi bir aday alamadığı için seçim sonuçlanamadı. Bu sonucun ardından ikinci tur seçimine geçildi.

Fırıncıoğlu 17 Meclis üyesinin oyunu aldı

İkinci turda da kullanılan 25 oydan 17’sini Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 6’sını Mehmet Bahadır Karakaş ve 1’ini de Burhan Enes Gizli aldı. 1 oy da boş kullanıldı. Gerçekleştirilen seçim sonucuna göre kanun gereği Meclis Üye sayısının üçte iki çoğunluğunun oyunu alan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Belediye Başkanı seçildi.

Fırıncıoğlu:” Her görev üzerimize bir emanettir”

Seçim sonrası değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “Bilindiği üzere Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Milletvekili Adaylığı için 16 Mart’ta istifa etmişti. Değerli Başkanımıza çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bugüne kadar vermiş olduğu emek ve katkılar için teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin. Elinizde bir bayrak varsa sizden önce birileri o bayrağı taşıdığı için vardır. Bu bayrağı bizden önce taşıyan herkese teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlık diliyorum. Tabii gelinen süreçte Sayın Cemal Akın’ın istifasının ardından Belediye Meclisimiz toplanarak Belediye Başkanı seçimi gerçekleştirdi. Yapılan oylama sonucunda Bartın Belediye Başkanlığı görevi şahsıma verildi. Her görev üzerimize bir emanettir. Vatandaşlarımızın emanetidir. Bu emanete sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gizli: “Alnım açık, başım dik!”

AK Parti’nin aday göstermemesine rağmen adaylığını koyan Enes Gizli, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kendisine oy atmayan AK Parti gurubuna sitem etti. Kendisinin açıktan aday olma cesaretini gösterdiğini ifade eden Gizli, “Ben Bartın Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti Üyesi olarak açıktan aday olma cesaretini gösterdim. 1. Tur Seçimlerinde partisini destekleyen ya da desteklemeyen herkese teşekkür ederim. 2. Turda gizli oy kullanırken kendi parti üyesi olduğum AK Parti’ye oy verme cesareti sadece benden geldi. Ortaya koymuş olduğum bu iradeyle alnım açık, başım dik!” dedi.

Cemal Akın görevi devretti

Meclisce 46. Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise Bartın Belediyesi önünde düzenlenen törenle görevi Cemal Akın’dan devraldı. Törene MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Milletvekili Adayları Cemal Akın ve Sezai Hangişi, Bartın Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Iğıl, MHP Bartın Teşkilatı ve belediye personeli katıldı.

Fırıncıoğlu: “Bartın için çalışmaya devam edeceğiz”

Başkan Fırıncıoğlu törende  “Bartın’a önemli hizmetler, projeler kazandıran değerli Milletvekili Adayımız Sayın Cemal Akın’dan aldığımız bu bayrağı bir adım daha ileriye taşımak için sizlerle çalışacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Hep beraber daha iyi bir Bartın için çalışmaya devam edeceğiz. Cemal Başkanıma, MHP Bartın İl Başkanıma, Merkez İlçe Başkanıma, tüm Belediye Meclis Üyelerimize ve desteklerini esirgemeyen halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Katılımlarınız için tüm personelimize de teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Akın: “Hep beraber kalkınacağız, kalkındıracağız”

Görevi Fırıncıoğlu’na devreden Eski Belediye Başkanı ve MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın; “Milletvekili ayaklığı için geçen hafta istifa etmiştim. 14 yıllık zaman içerisinde hep beraber Bartın’a hizmet için yürüdük. Hüseyin abi ilk Meclise giren üyelerimizden. 3 dönem Belediye Başkan Vekilliği yapan bir abimiz. İnşallah bundan sonra yapılacak olan çalışmalar, hizmetler devam edecektir. Eğer halkımız teveccüh buyurursa bizler de milletvekili olarak şehrimize hizmete devam edeceğiz. Hep beraber kalkınacağız. Kalkındıracağız. Belediyemize de destek vereceğiz. Bartın’a daha çok hizmet edebilmek için kol kola girerek çalışacağız. Ben her zaman emrinizdeyim. Allah bu dönemi hayırlı uğurlu eylesin. Hayırlısıyla geçirmeyi, hizmet etmeyi nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Ayağınıza taş değdirmesin” şeklinde konuştu.

Fırıncıoğlu ilk toplantısını yaptı

Tören sonrası makamında tebrikleri kabul eden Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Belediyedeki ilk toplantısını daire amirleriyle gerçekleştirdi.  Belediye Başkan Yardımcıları Erol Demirkoparanoğlu, Hasan Arınan ve Emre Önder, ARGE Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik ve daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Başkan Fırıncıoğlu, gerçekleştirilecek olan çalışmaların planlamasını yaptı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Fırıncıoğlu; “Sevgili çalışma arkadaşlarım, hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Cemal Başkanımızın gösterdiği üst düzey çalışmanın ardından bizlere düşen onun performansına yakışır şekilde işlerimizi sürdürmektir. Onunla birlikte 14 yıl kardeşlik içerisinde Bartın Belediye Meclisi’nde görev yaptık, birbirimizi hiç kırmadık. Bugüne kadar ilimize sağladığı güzellikler için kendisine minnettarız. Sizlerden şahsım adına hiçbir şey istemem. Ne istersem, memleketim ve kıymetli vatandaşlarımız için olur. Buraya çalışmak için geldim. Benim çalışmaktan ve halkımıza hizmet etmekten başka şansım yok. Çok hırslı bir yapıya sahibim. Bu hırsımı halkımıza hizmet için kullanacağım. Sizlerle birlikte güzel işler yapacağız. Hepinize teşekkür ediyor, kazasız belasız güzel işler yapmayı diliyorum” dedi.

Ramazan ayını kutladı

Fırıncıoğlu aynı zamanda başlayan Ramazan Ayını “Mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu tüm İslam âlemi olarak kalben yaşıyoruz. On bir ayın sultanı olarak nitelenen Ramazan ayı; Kur’an-ı Kerim’in insanlığa hediye edildiği gece olan Kadir gecesini de içerisinde barındırmasından ötürü, Müslüman âleminin maneviyatında müstesna bir yere sahiptir. Gönül âlemimizde kendimizle yüzleşeceğimiz, kardeş gönüllerle de dostluk ve yardımlaşma sayesinde sağlam köprüler kuracağımız bir aydayız. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bu mübarek ayın gönüllerimize huzur, evlerimize bereket getirmesini temenni ediyorum. Yaşadığımız deprem ve sel felaketinde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. En kalbî duygularımla vatandaşlarımızın Ramazan-ı Şerif’ini kutluyorum” sözleriyle kutladı.

 

 

 

Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı
Fırıncıoğlu göreve başladı