YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN

3 dönem Bartın milletvekili seçilen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AKP Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Av. Yılmaz Tunç son olarak da siyasi kariyerini Adalet Bakanı olarak taçlandırdı. Yeni bakan Tunç, görevi Bekir Bozdağ'dan devraldı.

YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN

Adalet Tunç’a emanet

BOZDAĞ, “YAPTIKLARIMIZ KAYITTADIR, ORTADADIR”

Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığında devir tesliminde Yılmaz Tunç’a görevi devrederken yaptığı konuşmada  "Yaptıklarımız kayıttadır, ortadadır. Milletimizin, devletimizin şahitliğindedir. Bu şahitlik eşliğinde  bugün görevi  değerli arkadaşım Yılmaz Tunç beyefendiye  gönül rahatlığıyla arkama bakmadan gidebileceğim çok değerli dostuma kardeşime emanet ediyorum. Yılmaz Tunç bey meclisimizde ve partimizde ortaya koyduğu başarıyla bugüne kadar Adalet Komisyonunda üye olarak başkan olarak meclisimizde grup başkan vekili olarak  verdiği hizmetlerle Adalet Politikalarının görünmez yardımcılarındandır.  Bugüne kadar biz adeta Bakan,  Bakan Yardımcısı ilişkisi içeresinde hukukla çalıştık. O yüzden bakanlıkta olup bitenleri vakıftır haberdardır mutfağa sahiptir. Ve önümüzdeki politikaları etkin bir şeklide uygulayacaktır. O yüzden kendisini gönülden tebrik ediyorum. Bizden aldığı bayrağı daha ileriye götüreceğine yürekten inanıyorum. Kabinemizde ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

BAKAN TUNÇ, “SESSİZ DEVRİM SAYILACAK SAYISIZ İCRAATLARA  21 YIL BOYUNCA İMZA ATTIK”

Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, sözlerine Değerli bakanımızın da ifade ettiği gibi bu bir nöbet değişimi.  Bugün bu nöbet değişimini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yeni kabinemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor ve tüm bakanlarımıza başarılar diliyorum.  Bu onurlu görevi takdir ve tensipleriyle  tarafımıza tebliğ eden Sayın Cumhurbaşkanımıza  şükranlarımızı arz ediyorum.  Seçim süresince boyunca bizleri destekleyen Türkiye Yüzyılını başlatan aziz milletimize de çok teşekkür ediyorum. 21 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yönetim ve siyaset anlayışımızın temelinde hep adalet vardı. Adaletin temelinde de insan vardır.  Bu anlayışla ülkemizde demokrasimizin güçlenmesi hukuk devletinin tahkimi yolunda çok önemli reformlara imza attık.  Temel kanunlarımızın yenilenmesinde adalet teşkilatımızın fiziki ve teknik alt yapısının kapasitesinin güçlendirilmesine varıncaya kadar insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasından vesayetçi anlayışın ortadan kaldırılmasına kadar sessiz devrim sayılacak sayısız icraatlara  21 yıl boyunca imza attık.  Yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının güçlendirilmesi Hak arama yollarının artırılması için çok sayıda yargı reformu stratejisi belgesi ve insan hakları eylem planlarında ortaya konulan hedefler doğrultusunda çok önemli mevzuat değişiklikleri ve uygulamaları milletimiz için hayata geçirdik.

Anayasamızın vesayetçi anlayıştan arındırılması yolunda önemli  anayasa değişikliklerini hayata geçirmiştik.  28. Dönem parlamentomuzda bir yeni anayasa demokratik sivil anayasayla ilgili olarak bir  uzlaşmanın sağlanması en büyük temennimiz olacaktır.  Tüm bu reform süreçlerinde görevi onurla devraldığım değerli Bakanım Sayın Bekir Bozdağ çok önemli roller üstlendi ve bugün  Türkiye’de hukuk devletinin  tahkiminde vesayetçi anlayışın tarihe gömülmesinde  Sayın Cumhurbaşkanımızın en önemli  yol arkadaşlarından biri Sayın Bekir Bozdağ oldu.  Kendileriyle parlamentoda birlikte çalışırken grup başkan vekiliyken bende grup yönetim kurulu üyesi olarak  birlikte çalışma fırsatımız oldu.  Sonrasında da Adalet Bakanı olduğunda da Adalet Komisyon Başkanı ve AK Parti Grup Başkan vekili olarak çok uyumlu bir çalışma sergiledik.  Tüm bu süreçlerde kendileriyle uyumlu çalışmanın bahtiyarlığını yaşadığımı öncelikle belirtmek istiyorum.  Bugünde Adalet Bakanlığı gibi çok önemli bir görevi kendilerinden devralmak tan büyük bir onur duyuyorum.  Adalete güvenin tesisi herkesin insan haklarından yararlanması için Sayın Bekir Bozdağ Bakanımız ve  önceki dönem bakanlarımızın  başlatıp devam ettirdiği  hizmetleri  kesintisiz sürdürmenin gayreti içinde olacağımızı belirtmek istiyorum

 

VAATLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye Yüzyılı hedeflerinde çok önemli adat ve yargıyla ilgili  önemli vaatler var.  Milletimize seçimlere giderken Türkiye Yüzyılı belgesiyle ve seçim beyannamemizde bunları  paylaşmıştık. Milletimize verdiğimiz yargıyla ilgili sözler var.  Bu vaatlerimizi yerine getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaştığı o politikaları hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Bunu yaparken ebetteki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle  güçlenen parlamentomuzda  siyasi partilerimizle  sivil toplum kuruluşlarımızla  üniversitelerimizle  barolarımızla sürekli istişare içerisinde  olacağız.  Yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyarak yargı teşkilatımızın her bir ferdiyle  vatandaşlarımızın adalet hizmetlerinden  en etkin bir şekilde yaralanması için çok  çalışacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum Bir kez daha  bu onurlu görevi  şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum.

BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN  BARTIN’LI HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDERİM

Bayrağı devraldığım sayın bakanımıza   ülkemiz için gerçekleştirdiği hizmetler için  teşekkür ediyorum. Bundan sonrada tecrübelerinden  he zaman istifade etmek istediğimi belirtmek istiyorum.  Parlamentodaki çalışmalarında sayın bakanımıza kolaylıklar diliyorum. Bugün bu devir teslim töreninde    bizleri yalnız bırakmayan  çok değerli milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız  bakanlarımız ve çok kıymetli Bartın’lı hemşerilerime,  Adalet bakanlığımızın çok kıymeti bürokratlarına, genel müdürlerine  çalışanlarına ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.”dedi. 

YILMAZ TUNÇ KİMDİR?

Yılmaz Tunç, 1 Şubat 1971'de Bartın'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamladı.

AK Partiden 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Bartın Milletvekili seçilen Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AKP Grup Başkanvekilliği görevlerinde de bulundu.

Yılmaz Tunç, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN
YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN
YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN
YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN
YENİ KABİNEYE BARTIN'LI BAKAN