İlkokul öğrencileri sütle buluştu

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Dünya Süt Günü dolayısıyla Bartın Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder de katıldı.

İlkokul öğrencileri sütle buluştu

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Dünya Süt Günü dolayısıyla Bartın Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder başta olmak üzere Okul Müdürü Celil Kanat, okul öğretmenleri, öğrencileri Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ve şube personelleri, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birim Koordinatörü Işıl Erginyürek de katıldı.  Etkinlikte öğrencilerin hazırladıkları sunum gösterileri, günün anlam ve önemine dair şiirler ve şarkılar söylendi. Okul bahçesinde çeşitli oyunlar oynandıktan sonra öğrencilere süt ve kek dağıtımı yapıldı.

Önder: “Çeşitli etkinlikler düzenleniyor”

Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Dünya Süt Günüyle ilgili şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) almış olduğu bir karar ile 1 Haziran tarihi dünya genelinde ‘’Dünya Süt Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak, Sütün insan sağğı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak, süt ürünlerinin üretilmesi ve tüketilmesinin önemini vurgulamak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Gününde farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Çiftlikten sofraya güvenli gıda

Bütün gıdalarda olduğu gibi, gıda güvenliği yaklaşım ve kuralları süt tüketimi için de geçerlidir. "Çiftlikten sofraya güvenli gıda" yaklaşımının gereği için, bütün önlemlerin alınması son derece önemli ve değerlidir. Bu slogan ile faaliyetlerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelimiz, bu eşsiz gıda ürününün en sağlıklı, en güvenilir haliyle sofralarımıza ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize sunmak için son derece titiz ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.”