Yalçınkaya: 'Aday etrafında birleşme vakti'

'Bugün kimsenin kaybetmeyeceği bir çağrı yapıyorum' diyerek önemli açıklamalarda bulunan CHP Bartın Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Yalçınkaya, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde parti mensuplarını birliğe davet etti. Kimseye kırgın, küskün, kızgın, ön yargılı olmadığını ifade eden Yalçınkaya 'Halkımızın ve partimize gönül vermiş vatandaşlarımızın bize verdiği sorumluluğun gereği olarak, tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak, uzun yıllar sonra Bartın Belediye Başkanlığını kazanmak için kamuoyunun arkasında durduğu aday etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir' dedi.

Yalçınkaya: 'Aday etrafında birleşme vakti'

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti-MHP arasındaki Cumhur İttifakının Bartın Belediyesi için de  geçerli olup olmayacağı henüz netlik kazamadı. MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik’in açıklamalarına göre Bartın’da ittifak yapılacak şehirler arasında yer alıyor. MHP’nin adayı ise çoktan belli oldu. Başkan Özçelik ve MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir’le birlikte Genel Başkan Devlet Bahçeli başta olmak üzere genel merkezde önemli görüşmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu, ittifak konusu netleşmese de kesin olarak MHP’nin bu seçimlerde Bartın Belediye Başkanı Adayı. AK Parti kanadından şuana kadar bu konuda net bir açıklama bulunmuyor. AK Parti Bartın Teşkilatı bu anlamda sessizliğini korusa da parti içerisinden alınan duyumlara göre partililerin birçoğu seçime kendi adaylarıyla girmek istiyor. İttifakla girilmesi durumunda da AK Parti ittifak adayının yine kendi adayı olmasından yana görüyor.

CHP seçmenini bütünleştirecek tarihi çağrı

AK Parti ve MHP kanadında bu gelişmeler yaşanırken olası bir ittifak durumu olması ya da olmaması halinde CHP’nin Bartın Belediyesi için başkan aday adayları arasında en güçlü konumda bulunan ve belediye başkanlığı ile milletvekilliği deneyimi de düşünülünce bu alandaki tecrübesi su götürmez isimlerinden  CHP Bartın Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Yalçınkaya, tüm CHP’lilere çok önemli bir çağrıda bulundu. “Bugün kimsenin kaybetmeyeceği bir çağrı yapıyorum” diyerek sözlerine başlayan Yalçınkaya, bir anlamda da CHP seçmenini önümüzdeki seçimde bileştirip bütünleştirecek tarihi bir çağrı yaptı.

“Saha çalışmalarına başlamalıyız”

Parti mensuplarını birliğe davet eden Rıza Yalçınkaya  “Halkımızın ve partimize gönül vermiş vatandaşlarımızın bize verdiği sorumluluğun gereği olarak, tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak, uzun yıllar sonra Bartın Belediye Başkanlığını kazanmak için kamuoyunun arkasında durduğu aday  etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Kimseye kırgın, küskün, kızgın, ön yargılı değiliz. Artık, seçim dönemine dair tüm iç tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak saha çalışmalarına başlamalı ve  arkamıza aldığımız rüzgarı daha fazla büyüterek başarılı olmalıyız” dedi.

“Gün yeni bir tarihi birlikte yazma günüdür” 

Günün birleşme günü olduğunu vurgulayan Yalçınkaya, “Kadirşinas Bartın halkı için gece gündüz demeden çalışarak büyük bir sevgi bağı oluşturduğumuz hemşerilerimiz, toplumun her kesimini kucaklama ve kurumsal yapısı bozulmuş belediyeyi eski görkemli günlerine geri döndürme görevini omuzlarıma yüklemiştir. Hiç bir kişisel beklentisi olmadan bu yüce görevi yapmaya ve Bartın Belediyesini tekrar halkımızın hak ettiği yapıya getirmek için elimizi bu taşın altına koymaktan geri kalamazdım. Bu çağrıyı, samimiyetle ve tüm kalbimle yapıyorum. Çünkü biz biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisinin gücü, her bir üyesinin hep beraber birlik olmasından gelmektedir. Bugün, hem kendi partililerimizin hem de Bartın’ın geleceğini bizimle birlikte gören hemşerilerimizin isteğini yerine getirme günüdür. Gün birleşerek büyümenin ve Bartın Belediye Başkanlığını kazanarak yeni bir tarihi birlikte yazma günüdür” şeklinde konuştu.

“Aday adaylarının düşüncelerime katılacağını umuyorum”

Yalçınkaya açıklamasının son bölümünde ise, “Tüm bu duygu ve düşüncelerime partimizin diğer değerli Belediye Başkanı aday adaylarının katılacağını umuyor, tüm hemşerilerimize, partimize gönül veren dostlarımıza ve değerli parti üyelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerinde bulundu.