Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

  Bugün, Türk milletinin bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine ve demokrasiyle yaşama özgürlüğüne karşı hain darbe girişiminde bulunan Fethullahcı Terör Örgütünün (FETÖ) milletimizin sinesine çarptığı ve büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı 15 Temmuz'un yedinci yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

Dünyanın çok az milletine nasip olacak bir gözü peklikle son teknolojiyle donanmış FETÖ mensuplarının namlusuna Kurtuluş Savaşı ruhuyla göğsünü siper eden aziz milletimiz, hainlerin başarıya ulaşmasını engellemiş ve bağımsızlığına olan düşkünlüğünü bir kez daha bütün cihana ispat etmiştir.

15 Temmuz gecesi Türk milletinin bağrından sokaklara yayılan bağımsızlık ateşi, darbecilerin hayallerini cehenneme çevirmiş ve onları tarih önünde ebedi bir mağlubiyete uğratmıştır. Vatan, millet ve bayrak aşkıyla yoğrulmuş bu millî birlik ruhu milletimizin şanlı tarihine asırlarca hayırla yâd edilecek “Türkiye Yüzyılının Kahramanları”nı armağan etmiştir.

Büyük Türk Milleti; milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecek ve milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir.

Bu vesileyle, başta Türk Devleti’nin bekasında önemli kavşaklardan biri olan 15 Temmuz gecesinde al bayrağımızı yere düşürmemek gayesiyle inanç dünyamızın en üst mertebelerinden biri olan şehadet mertebesine gözünü kırpmadan yürüyen 251 şehidimiz olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, medarıiftiharımız gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.