Tunç OSB'deki fabrika inşaatını inceledi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte, Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilave alanda devam eden fabrika inşaatlarını ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi.

Tunç OSB'deki fabrika inşaatını inceledi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte, Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  ilave alanda devam eden fabrika inşaatlarını ziyaret ederek  çalışanlara kolaylıklar diledi. İlave alandaki 5 yeni fabrikanın hızla yükseldiğini ifade eden Grup Başkanvekili Tunç,  “Bartın Organize Sanayi Bölgemizde kısa süre önce temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile birlikte attığımız 780 bin metrekare  ilave alandaki 5 yeni fabrikamız hızla yükseliyor. Yatırım, Üretim, İstihdam, İhracat ile büyüyen Türkiye ve gelişen Bartın için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yıl sonuna kadar tamamlanacak

Fabrikaların bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Yılmaz Tunç, 780 bin metrekare alandan oluşan Bartın OSB ilave alanda 14 Ağustos 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla temel atma töreni gerçekleşen fabrikalarımız hızla yükseliyor. Bakanlığımızın yatırım programı dahilinde kredi desteğiyle, 30 Haziran 2022 tarihinde ihalesi gerçekleşen  46 milyon 813 bin 570 Lira keşif bedelli altyapı işi kapsamında; yol, atıksu, yağmur suyu, içme suyu ve telekomünikasyon işlerinin inşaat çalışmaları da hızla devam etmektedir. Bu yıl sonuna kadar tamamlanacak” şeklinde konuştu.

İlave alandaki çalışmaların yanı sıra OSB’de yer alan sanayicilere daha ucuz ve verimli ve sanayicilerimize kesintisiz enerji verebilmek için 380 KV indirici merkez inşa edildiğini belirten Tunç, atıksu arıtma, köprü, doğalgaz gibi önemli yatırımlarla OSB’yi geliştirdiklerini ve büyüttüklerini de sözlerine ekledi.