Tunç 'Kadınlarımız en büyük güvencemizdir'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Grup Başkanvekili Tunç mesajında 'Eğitimden iş hayatına ve siyasete kadar her alanda kadınlarımızın söz sahibi olmaları, sorunlarını dile getirebilmeleri, çözüm önerileriyle yol gösterici olmaları ve öncü rol üstlenmeleri, büyük önem taşımaktadır. Bu süreçte eğitimli, öz güveni yüksek ve cesur kadınlarımız en büyük güvencemizdir' dedi.

Tunç 'Kadınlarımız en büyük güvencemizdir'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Grup Başkanvekili Tunç mesajında şöyle konuştu: 

“Ailemizden başlayıp hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında da büyük bir role sahiptir.

Aile ve toplumumuzun temel direği kadınların, toplumsal hayatın her alanında yer alması ülkemizin aydınlık yarınlara yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır.

Bu anlayışla, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının birçok Avrupa ilkesinden önce verilmiş bir ülke olarak, 20 yıldan bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadınlarımızın eğitim alanında tüm olanaklara ulaşabilmelerini ve sağlık hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanmalarını sağlamak, çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarına en yüksek düzeyde katılımlarını ve her alanda aktif temsilini yükseltmek için büyük bir özveri ile hareket ediyoruz.

Eğitimden iş hayatına ve siyasete kadar her alanda kadınlarımızın söz sahibi olmaları, sorunlarını dile getirebilmeleri, çözüm önerileriyle yol gösterici olmaları ve öncü rol üstlenmeleri, büyük önem taşımaktadır. Bu süreçte eğitimli, öz güveni yüksek ve cesur kadınlarımız en büyük güvencemizdir.

Her türlü ayrımcılığa, hak gasbına ve şiddete karşı mücadelelerinde kadınlarımıza destek verilmesi, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi, küçük yaşlardan itibaren kız-erkek bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin bu şuurla yetiştirilmesi, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması büyük önem taşımaktadır.

Kadına yönelik şiddet, cinsel istismar ve çocuk istismarı bizim kırmızı çizgimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi 85 milyon insanımızın tamamı gibi kadınlarımızın hak ve hukukunu korumak için gereken düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden kadınlarımız başta olmak üzere, şiddet kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Bu topraklar için  çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza, depremde yakınlarını kaybeden kadınlarımıza sabır temenni ediyorum.”