Tunç 'Hiçbir endişeye mahal yok'

Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah Projesi çalışmalarının başlandığını duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, tartışmalara konu olan projenin Yalı mevki kısmıyla ilgili ise 'Bartın için çok  önem arz eden projemiz kent merkezindeki taşkın riskini azaltacak turizm açısından da Bartın'ımıza ayrı bir güzellik ve değer katacak. Basına yansıyan projenin yalı bölgesindeki kısmı ile ilgili olarak proje revizyonu çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu konuda hiçbir endişeye mahal bulunmamaktadır' dedi.

Tunç 'Hiçbir endişeye mahal yok'

AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah Projesi çalışmalarının başlandığını duyurdu. 4 Ocak’ta ihale edilen projenin  464 Milyon 778 bin TL’ye mal olacağını ifade eden Grup Başkanvekili Tunç, Bartın’da tartışmalara neden olan projedeki Yalı mevkii kısmının revize edileceğini söyledi. “Hiçbir endişeye mahal bulunmamaktadır” diyen Tunç, şöyle konuştu:

Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah Projesi Yapımına başlıyoruz.Şantiyemiz kuruluyor. 4 Ocak 2023 tarihinde 464 Milyon 778 bin TL bedel ile ihalesini gerçekleştirdiğimiz Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah projesinin yapımına başlıyoruz. Yüklenici firma şantiyesini kuruyor. Bartın için çok önem arz eden projemiz kent merkezindeki taşkın riskini azaltacak turizm açısından da Bartın’ımıza ayrı bir güzellik ve değer katacak.

“Proje revizyonu çalışmalarımız devam ediyor”

Basına yansıyan projenin Yalı bölgesindeki kısmı ile ilgili olarak proje revizyonu çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu konuda hiçbir endişeye mahal bulunmamaktadır. Türkiye’nin en büyük Irmak ıslah projelerinden olan Bartın Irmağı ve yan kolları ıslah projesinin yatırım programına alınmasından ihale sürecine kadar destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye ve Devlet Su İşleri yetkililerimize teşekkür ediyorum.”