İstifasını veren Hangişi adaylık yolculuğuna çıktı

Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Türk Eğitim Sen Bartın Şubesi Başkanı Sezai Hangişi, kamudaki görevinden ayrılmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne istifasını verdi. İstifayla öğretmenlikten ayrılan Hangişi Müdürlük önünde yaptığı açıklamada 'Yeni bir sürece başladık. Kamu çalışanlarının sözü olacağız. Önümüzdeki 2 aylık süreçte elimizden geleni yaparak Bartın'da vekillerimizi Allah'ın izniyle çıkaracağız' dedi.

İstifasını veren Hangişi adaylık yolculuğuna çıktı

Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Türk Eğitim Sen Bartın Şubesi Başkanı Sezai Hangişi, kamudaki görevinden ayrılmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne istifasını verdi. İstifayla 30 yıllık öğretmenlik hayatını son vererek adaylık yolculuğuna çıkan Hangişi, Müdürlük önünde yaptığı açıklamada “Yeni bir sürece başladık. Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili adayı olmak için kamu görevimden istifamı belirten dilekçemi az önce verdim. Allah hayırlı uğurlu eylesin. 30 yıldır kamuda görev yapıyoruz. Kamu çalışanlarının sağlığından eğitiminden, diyanetten bürodan tüm birimlerinde ne sorunlar var, hangi sıkıntılar var, çözüm yolları nelerdir bunu çok iyi biliyoruz. Bu konuda da bize Milliyetçi Hareket Partisi bize kamu çalanlarını temsilen bir fırsat verdi. Zaten onlarda yıllardır çok duyarlılar. Böyle bir fırsat içinde teşekkür ediyorum” dedi.

“Kamu çalışanlarının sözü olacağız”

2 aylık seçim sürecinde ellerinden geleni yaparak Bartın’dan 2 milletvekili çıkaracaklarını kaydeden Sezai Hangişi “Kamu çalışanlarının sözü olacağız. Yıllardır ne yazık ki siyaset için üst düzey ya da zengin insanların yaptığı, herkesin fırsat bulamadığı gibi bir iş anlayışı vardır. Hakikatten biz siyaset için bu anlayışın dışında bir fırsat bulduk. Bunu da elimizden geldiğince değerlendireceğiz. Önümüzdeki 2 aylık süreçte elimizden geleni yaparak Bartın’da vekillerimizi Allah’ın izniyle çıkaracağız. Şimdiye kadar Bartın’da Kamu-Sen Türk Eğitim-Sen olarak elimizden geleni yaptık. Tüm kamu çalışanlarının sözcüsü olduk. Bundan sonrada Ankara’da Mecliste sözcüsü olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.   

Özçelik: “Halkımızla buluşmaya başlayacağız”

İstifa sürecinde kendisini yalnız bırakmayan MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de “14 Mayıs itibariyle ülkemiz bir genel seçime gidiyor. Biliyorsunuz çok zor şartlar altında bir seçime gideceğiz. 13 milyon kişiyi etkileyen büyük bir deprem afetiyle bu seçimleri yapacağız. Tüm olumsuzluklara ve her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bizde demokrasinin gereği 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi olarak hazırlıklarımızı yaptık. Bartın’da adaylarımızı belirledik. Birinci sıra adayımız 14 yıldır Bartın Belediye Başkanlığı yapmış olan siyasettin duayenlerinden bilgi ve tecrübeleriyle Bartın’ın ve ülkemizin ihtiyacı olduğuna inandığımız değerli büyüğümüz Cemal Akın. İkinci sıra adayımız ise devletin, bürokrasi ve memuriyetinde arkasına dayamış olduğu dağların bir temsilcisi olan değerli kardeşimiz Sezai Hangişi üzerine tasarruf buyurduk. Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarımızın da kabulüyle istifalarını veriyorlar. Artık yarından itibaren halkımızla buluşmaya başlayacağız” ifadelerinde bulundu.