Tunç 'Çocuk istismarı bizim kırmızı çizgimizdir'

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçe görüşmeleri esnasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Uyuşturucu, terör ve çocuk istismarı bizim kırmızı çizgimizdir' dedi.

Tunç 'Çocuk istismarı bizim kırmızı çizgimizdir'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçe görüşmeleri esnasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu. “Amerikancılık” tartışmaları üzerinde CHP’yi eleştiren Grup Başkanvekili Tunç, “Kimin Amerikancı olup olmadığını bu millet çok iyi biliyor. 15 Temmuz FETÖ darbesine “kontrollü darbe” diyenler Amerikancıdır. Daha 3 gün önce Amerika’dan görüntülü telefonla katılan Rifkin’la “Teknolojiyi milletimize de gösterelim istedik” diyenler Amerikancıdır. Amerikancılıkla ilgili daha söylenecek çok şey var. Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin özellikle çok stresli olduğunu gördük. Son zamanlarda izledikleri politikalar nedeniyle, yaptıkları hatalar nedeniyle ve kendi içlerindeki durum nedeniyle çok stresli olduklarını gördük. Tabi bunu maruz görüyoruz. Ama biz işimize bakıyoruz” dedi.

“Recep Tayyip Erdoğan’ı milletin gönlünden bir türlü silemediniz”

“Zorba devlet”, “Tek adam” ve “Diktatör” denmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın milletin kalbinden silinemediğini kaydeden Yılmaz Tunç şöyle devam etti:

“Burada “zorba devlet” diyen mi var? “Tek adam” diyen mi var? 21. Bütçemizi yapıyoruz. 21 bütçede de aynı cümleleri kullandınız. Aynı “zorba devlet” deniz, aynı “tek adam” dediniz, “diktatör” dediniz. Ama bu milletin gönlünde taht kuran Recep Tayyip Erdoğan’ı milletin gönlünden bir türlü silemediniz. Yine silemezsiniz. Yine aynı cümlelerle söylerseniz silemezsiniz.

“Bazı hususları açıklama fırsatı da bulamadık”

Bugün Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bütçelerini görüştük. Her üç bakanımıza da çok teşekkür ediyoruz.  Bütçelere katkıları nedeniyle tüm bakanlık personeline ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerine katkılarıyla tüm milletvekillerimize, başkanlık divanına çok teşekkür ediyoruz. Bazı hususları gürültüler sırasında açıklamak zor oldu ve açıklama fırsatı da bulamadık.

“Uyuşturucu suçlarında cezaları iki katına çıkardık”

Uyuşturucuyla mücadelede bizim kararlılığımız bizim ortadadır. Uyuşturucu suçlarında cezaları iki katına çıkaran, Türk Ceza Kanunundaki 188. Madde de 2014 yılında değişikliği yapan biziz. Uyuşturucu madde imal ve ithal etme suçu 10 yıldan 20 yıla kadardı. Biz bunu 20 yıldan 30 yıla çıkardık.

“Çocuk istismarı AK Parti’nin kırmızı çizgisidir”

Çocuk istismarı suçunda Türk Ceza Kanunun 103. Maddesinde çocuk istismarına yönelik suçların cezalarını biz şuanda dünyada en yüksek cezayı veren ülkeyiz. Avrupa ülkelerinde üst sınır 15 yılken bizim ülkemizde alt sınır 18 yıl. Buradan Ceza İnfaz Kanununda değişiklikler yapmıştık. Ceza İnfaz Kanununda şunu söyledik; “Terör bizim kırmızı çizgimizdir. Uyuşturucu suçları bizim kırmızı çizgimizdir. Cinsel saldırı ve çocuk istismarı AK Parti’nin kırmızı çizgisidir.”

“Çocuk istismarı konusunda komisyon kurmuştuk”

Diğer suçlarda koşullu salıverme süresi 1 bölü 2’yken bu suçlarda 4 bölü 3. Şuanda ceza evlerinde uyuşturucu nedeniyle yatan tutuklu ve hükümlü sayısı mevcut hükümlü ve tutuklu sayısının 3’te 1’i. Bu mücadeledeki kararlılığımız hem uygulama noktasında uyuşturucu ve terörle mücadelede de İçişleri Bakanlığımızın uygulaması hem de yasal olarak bizim katkımız, yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın özellikle çocuk istismarı konusunda burada 26. Dönemde biz komisyon kurmuştuk.

“Yasal düzenlemelerin tamamını hayata geçirdik”

O komisyonda 87 somut öneri belirlemiştik. Bu somut öneriler arasındaki yasal düzenlemelerin tamamını hayata geçirdik. Yurtların denetimini Milli Eğitim Bakanlığına verdik. Yine Türk Ceza Kanununda 103’teki ağırlaştırıcı sebebi o komisyon çalışmasından sonra verdik. Diğer düzenlemelerle ve imzaladığımız bu alandaki uluslararası sözleşmelerle kararlılığımızı ortaya koyduk.”