Tunç 'Bağımsızlığımızın yegane ifadesidir'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İstiklal Marşının kabulünün 102'inci yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Tunç, mesajında, İstiklal Marşı'nın, Ülkemizin bağımsızlığının, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelemizin bir sembolü olduğunu belirterek, 'Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bağımsızlığımızın yegâne ifadesini İstiklal Marşıyla ortaya koymuştur.' Dedi.

Tunç 'Bağımsızlığımızın yegane ifadesidir'

 Tunç, mesajında şunları kaydetti;

"İstiklal Marşımız, kurtuluş savaşının sonrasında, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak, 12 Mart 1921 ‘de TBMM'de kabul edilen, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan, milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir. Bu eşsiz eserin her bir kelimesi, her bir mısrası bizlere anlamlı ve büyük mesajlar iletmektedir. Bu mesajları en ince ayrıntılarıyla kavrayan bir nesil, ülkemizi her alanda dünyada lider bir ülke yapacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milli birliğimizi ve bekamızı hedef alan tehditlere karşı Ülkemiz bugünü ve geleceği bakımından tarihi ve hayati bir mücadele içerisindedir. Ülkemiz sınırlarımıza dayanan tehditlerin önüne geçmek için haklı mücadelesini başarıyla vermektedir. Ülkemiz haklı mücadelesinden hiçbir zaman geri durmayacaktır.

Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri her istiklal marşını okuduğumuzda bizlere hatırlatan ve o günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'un tabiriyle; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıldönümünde, tüm İstiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum"