Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümü ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Vali Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkan V. Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Vali Yardımcıları Uğur Karakaya ve Miraç Akbulut, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Bnb. Yavuz Daylak, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bartın Lisesi Tarih Öğretmeni Meral Demir Kaykı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Daha sonra Vali Dr. Nurtaç Arslan ve protokolün diğer üyeleri tarafından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bartın Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı Oratoryosu, Tiyatro gösterisi, Marşlar ve İstiklal Marşı’nın koro ile okunmasıyla devam eden program şiirlerin okunmasıyla sona erdi.