Tepe'den kooperatif seçimlerine tepki

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına aday olan Ayhan Tepe, hafta sonu yapılan genel kurul seçimleriyle ilgili zehir zemberek eleştirilerde bulundu. Kongrede yaşananların kooperatifte değişimin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Tepe, 'Bunlar ne yaptı? İllegal bir şekilde seçme ve seçilme hakkını bile engel olma cüretini gösterebildi. Mevzuatın yarattığı açıkları fırsat görenler, unutmayın ki bu açıklar, bir gün sizin de kaybetmenize vesile olacaktır. Aynı oylama ile bu millet size gereken cevabı zamanı geldiğinde en güzel şekilde verecektir. Bundan da zerre şüpheniz olmasın!' tepkisinde bulundu.

Tepe'den kooperatif seçimlerine tepki

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, hafta sonu yapılan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına aday olmuştu. Mevcut Başkan Kadir Akar’ın karşısına rakip olarak çıkan Tepe, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve ülkeyle birlikte Bartın’ı da derin bir acıya boğan depremlerin ardından açıklama yaparak seçimlerin ertelenmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak seçimler ertelenmedi ve hafta sonu Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Genel Kuruldaki seçimlerde ise Kadir Akar yeniden Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

“Seçimlerin değişim elzem olduğunu gösterdi”

Ayhan Tepe, sosyal medya hesabından Pazar günü yapılan seçimlere tepki gösterdi. “Pazar günü gerçekleşen kredi kefalet kooperatifi olağan kongresinde yaşananlar, bu kuruluşta değişimin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu” sözleriyle seçimi eleştiren Tepe şunları söyledi:

“Pazar günü gerçekleşen kredi kefalet kooperatifi olağan kongresinde yaşananlar, bu kuruluşta değişimin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Kooperatif ortaklarının hazır bulunduğu bir ortamda

İsterdik ki;

Kredi kullanımında yaşanılan sıkıntılar tartışılsın. Yaşanılan sıkıntılarla ilgili izahatlar yapılsın.

Üst kuruluştan gelen temsilciler, "mevcut yönetimi nasıl kurtarırım" derdi yerine esnaf ve sanatkarın üç aydır sonuçlandırılmayan dosyaları hakkında bilgilendirme yapsın.

 Salondan attırırım tehditleri yerine muhalefetin olmadığı yerde demokrasiden söz edilemeyeceğinin altını çizsin.

“Bunlar ne yaptı?”

Peki bunlar ne yaptı?

İllegal bir şekilde seçme ve seçilme hakkını bile engel olma cüretini gösterebildi.

Dünyaları ben yarattım edası ve insanlara tepeden bakan bakışlarıyla aslında ne kadar küçüldüklerinin farkına bile varamadı.

Tarafsızlıklarını kaybederek hem kuruluşun, hem de kendi itibarlarını yerle bir etme gafletine bile düştü.

“Mevzuatın yarattığı açıklar sizin de kaybetmenize vesile olacak”

Mevzuatın yarattığı açıkları fırsat görenler, unutmayın ki bu açıklar, bir gün sizin de kaybetmenize vesile olacaktır.

Nasıl olsa açık oylama.

Bu şartlarda bize bir şey olmaz özgüveniniz tavan yapmış durumda ya.

Aynı oylama ile bu millet size gereken cevabı zamanı geldiğinde en güzel şekilde verecektir.

Bundan da zerre şüpheniz olmasın!”

 

Tepe'den kooperatif seçimlerine tepki
Tepe'den kooperatif seçimlerine tepki
Tepe'den kooperatif seçimlerine tepki