Taşkın koruma ihaleleri tamam!

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Yılanlar Köyü Kumluca Çayı ve Karayar Deresi, Hisarköy, Kumluca Çayı ve Uluköy Deresi yan kolları ıslah ve Deresi, Eseler Köyü Manav Deresi taşkın koruma yapım ihalelerinin yapıldığını açıkladı.

Taşkın koruma ihaleleri tamam!

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Yılanlar Köyü Kumluca Çayı ve Karayar Deresi, Hisarköy, Kumluca Çayı ve Uluköy Deresi yan kolları ıslah ve Deresi, Eseler Köyü Manav Deresi taşkın koruma yapım ihalelerinin yapıldığını açıkladı. İhalelerle ilgili bilgi veren Milletvekili Tunç şunları söyledi:

“Kumluca Yılanlar Köyü Kumluca Çayı ve Karayar Deresi, yapım ihalesini 19 Ocak'ta gerçekleştirdik.  Proje ile; Kumluca çayında, 2 bin 700 metre çift taraflı istifli taş tahkimat ve sedde dolgusu, 3 adet taban kuşağı, Karayar deresinde  bin 576 metre temeli beton çift taraflı kagir duvar, duvar üzeri korkuluk, 3 adet menfez imalatı yapılacak.

Hisarköy, Kumluca Çayı ve Uluköy Deresi ihalesi 20 Ocak’ta yapıldı

Bartın Ulus Kumluca Hisarköy Yerleşim Yeri ve Arazileri Kumluca Çayı, Uluköy Deresi ve Yankolları taşkın koruma yapım ihalesini 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdik. İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından Kumluca deresinde; 1168 metre çift taraflı istifli taş tahkimat ve sedde dolgusu, 7 adet taban kuşağı, Kurudere-2’de; 50 metre çift taraflı temeli beton kagir duvar, duvar üzeri korkuluk imalatı yapılacak.

 Eldeş Deresi ihalesi 21 Ocak’ta gerçekleştirildi

Bartın-Ulus İlçesi Eldeş ve Eseler Köyleri Eldeş Deresi, Eseler Köyü Manav Deresi taşkın koruma yapım ihalesini 21 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdik. İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından Eldeş deresinde; 7100 metre çift taraflı istifli taş tahkimat ve sedde dolgusu, Manav deresinde; 115 metre betonarme U kanal, 381 metre beton ağırlık duvar, 1 adet beton tersip bendi ve duvar üzerlerine korkuluk imalatı yapılacak. Bartın’daki taşkın koruma tesisleri ve barajların yapımına verdikleri büyük destek için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayım Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum.”