Tarım sahalarına Vali eli

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 'En Yüksek Gerçekleştirme' yapan il ödülüne layık görülen Bartın'da hayata geçirilen bazı projeleri yerinde inceledi.

Tarım sahalarına Vali eli

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “En Yüksek Gerçekleştirme” yapan il ödülüne layık görülen Bartın’da hayata geçirilen bazı projeleri yerinde inceledi. Vali Arslan bu kapsamda ilk olarak Aydınlar Köyünde Saniye Poyraz’a ait 90 metrekare alanda kurulumu yapılan ve kışlık sezon sebze ekilen serayı gezdi. Köy sakinleriyle bir süre sohbet eden Arslan daha sonra Kumaçorak Köyünde Fatma Yaldırak’a ait yine 90 metrekare alanda aynı proje kapsamında kurulumu yapılan ve kışlık sezon sebze ekilen serada incelemelerde bulundu. Ayrıca köyde yakın zamanda çıkan yangında evleri hasar gören Ramazan Keller ve ailesini de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çadır ahırını gezdi

Kayadibikavlak köyünde bulunan Zeki Kalpaklı’ya ait yapımı tamamlanan Çadır Ahırını da  gezen Nurtaç Arslan, projeyle birlikte bilinçli üretim modelinin yaygınlaştırılarak tarımsal verimliliğin geliştirilmesi ve hassas grupların da ekonomik yönden güçlenmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek üreticilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İncelemeler sırasında Arslan’a İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz eşlik etti.

“Kadınlarımıza her zaman desteğiz”

Nurtaç Arslan, saha incelemeleri kapsamında Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezini (ADEM) de  ziyaret etti. İncelemede Arslan “ADEM’de açtığımız kurslarla kadınlarımızın hem psiko-sosyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor hem de onlara yeni beceriler kazandırarak aile bütçelerine katkı sunmalarına vesile oluyoruz. Elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınlarımıza her alanda güçlü ve başarılı olmaları için her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Okul ziyaretlerini de aksatmadı

Saha incelemelerinin yanı sıra okul ziyaretlerini de aksatmayan Nurtaç Arslan, Atatürk İlkokulu ve TOBB Cumhuriyet Anadolu Lisesini öğrencileriyle de bir araya geldi. Ziyaretlerine Atatürk İlkokulu ile başlayan Arslan, anasınıfı öğrencilerinin Yerli Malı Haftası dolayısıyla hazırladıkları gösterileri izledi. Ardından gerçekleştirdiği ziyaretlerde sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Arslan, okul yönetimi ve öğretmenler ile bir araya gelerek okulların eğitim durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.