Tarım Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında çiftçi ziyaretlerine devam ediyor.

Tarım Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Bartın’da çiftçiler tarafından büyük ilgi gördü. Bu kapsmada Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasim Öncder çiftçi ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Güzelcehisar Köyünde yüzde 70 hibe desteği ile çevresine Tel Çit Kurulumu gerçekleştirilen fındık bahçesinde incelmelerde bulunuldu. Bölgedeki 2023 yılı fındık verim durumu yerinde gözlemlenerek çiftçilerle bilgi alışş verişinde bulunuldu.

 

Gerçekleştirilen çiftçi ziyaretlerinde İl Müdürü Yasin Önder’e, Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oktaj Acıbal ve teknik personeller eşlik etti.

 

Gençlerden, çiftçiliğe büyük ilgi

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında özellikle genç çiftçiler ile hibe sözleşmeleri imzalanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çilek yetiştiriciliği, büyükbaş süt hayvancılığı ve arıcılık konularında, eğitim alan 3 genç girişimcinin alanlarında yapılacak yatırımları için Kurulum Hibesi Sözleşmeleri imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile gençler, desteklenerek hayallerindeki işletmeyi kurabilmelerine olanak veriliyor.

 Hibe destek konuları, babadan oğula geçen meslek konuları olması nedeniyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliği sağlanıyor.

Genç çiftçiler 296 bin TL'ye kadar hibe alabilecek

 

2022 yılı içerisinde; finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitimler ile ilgili eğitimlere katılarak başarılı olan gençler desteklenmeye devam ediliyor.

 

18-40 yaş arasında olan, proje bölgesi köylerde ikamet eden ve genç girişimcilere bu paketten yüzde 70 hibe desteği ile toplamda 296 bin TL'ye kadar hibe desteği alabiliyor.

 

Sözleşme imzalayan genç girişimciler iş planlarına bağlı olarak yüzde 30 oranındaki katkılarını, ayni veya nakdi şekilde yapma imkanı bulacak.

 

Proje kapsamında 2023 Eylül ayında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çilek Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Arıcılık Faaliyetleri ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği konularında Genç Girişimci Eğitimi verilecek.