Sular duruldu: Aldatmaz'dan Yalçınkaya'ya ziyaret

Hafta sonunu Bartın'da geçiren ve il genelinde bir takım ziyaretle incelemelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Yaşar Arslan'la birlikte CHP'li Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı makamında ziyaret etti.

Sular duruldu: Aldatmaz'dan Yalçınkaya'ya ziyaret

31 Mart Yerel Seçimlerinde tam 25 yıl sonra yeniden CHP’den Bartın Belediye Başkanı seçilen Rıza Yalçınkaya’ya ya seçimlerin ardından beklenmedik bir ziyaret gerçekleşti. Bartın Belediyesine bu sürpriz ziyareti gerçekleştiren isim AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz oldu.

Hatırlanacağı üzere seçimler öncesinde ülke genelinde ve Bartın’da AK Parti ile Cumhur İttifakının seçim çalışmalarında “Yerel yönetimler ve hükümet uyumu” ile “yerel yönetimlerin iktidarlarla uyumlu olması halinde daha fazla yatırım imkanına kavuşulacağı” söylemleri sıkça yer almıştı. Aynı söylemler, Milletvekili Aldatmaz ile Bartın’daki AK Parti ve MHP’li siyasilerce de sıkça dile getirilmişti.

Bu söylemlere yine ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da CHP kanadından sert tepkiler gelmişti. CHP’nin adayı Rıza Yalçınkaya da bu söylemlerle karşılık “Yerel yönetim-hükümet uyumu olmazsa Bartın’a ödenek ve yatırım gelmeyecek mi? Sorularını yöneltmiş ve bu yaklaşımın Bartın ile Bartın halkının menfaatleri doğrultusunda yanlış bir yaklaşım olduğunu savunmuştu.

Seçimlerin ardından ise yeniden Bartın Belediye Başkanı seçilen Rıza Yalçınkaya, seçim sürecince ifade edilen ve oldukça tartışılan bu söylemlere karşılık, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Ankara’da ziyaret etmişti. Bu ziyaretlerle de bir anlamda herkese Bartın ve Bartın halkının menfaatleri doğrultusunda muhalefet-iktidar ayrımı gözetmeden birlikte ve uyum içerisinde çalışılabileceği mesajını vermişti.

Başkan Yalçınkaya’nın bu tavrının ardından yine Bartın için muhalefet-iktidar ayrımı gözetilmeyeceğinin sinyalleri verilen bir ılımlı tavır Milletvekili Aldatmaz’dan geldi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’la birlikte Yalçınkaya’ı Bartın Belediyesindeki makamında ziyaret eden Aldatmaz, hem iade-i ziyarette bulunmuş oldu hem de Yalçınkaya’ya görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun temennilerini iletti.