Su ürünleri yatırımları TSO'da planlandı

Bartın'da su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına yönelik istişare toplantısı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bartın Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kooperatifi yetkililerinin katılımıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Balık başkanlığında gerçekleştirildi.

Su ürünleri yatırımları TSO'da planlandı

Bartın’da su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına yönelik istişare toplantısı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bartın Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kooperatifi yetkililerinin katılımıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Balık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında, yaklaşık 60 km sahil şeridine sahip Bartın’da denizel ekonominin geliştirilmesi için su ürünleri yetiştiriciliği imkânları ve bu kapsamda yatırım planlamasına yönelik yapılabilecek çalışmalar müzakere edildi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Balık’ın konuşmasıyla başlayan toplantı, BAKKA Zonguldak YDO Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır’ın su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına dair Zonguldak tecrübesinin yer aldığı sunumu ile devam etti.  Sunumda; su ürünleri yetiştiriciliği yatırımının önemi, Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliğinin mevcut durumu, yeri seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, sektöre yönelik teşvik ve destekler, Zonguldak’ta gerçekleştirilen çalışmalar, Bartın İçin muhtemel yol haritası ve yerel paydaş seçimi ile ilgili hususlara yer verildi. Toplantı görüş ve öneriler ile son buldu.