Su Perisi, Arslan'ı büyüledi

Amasra İlçesinde Bedesten olarak bilinen Roma yapısında gerçekleşen kazılarda ortaya çıkan 1 metre 53 santimetrelik 'Su Perisi' heykeli arkeoloji dünyasıyla birlikte Bartın'da da büyük heyecan yarattı. Amasra Müzesinde korunan heykeli inceleyen Bartın Valisi Nurtaç Arslan 'Bu bizleri gerçekten ziyadesiyle mutlu etti. Bartın'ımızın arkeolojik tarihi açısından, tarihi geçmişine ışık tutacak bir esere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi. Vali Arslan ayrıca Amasra Kalesindeki temizlik çalışmalarını da inceledi.

Su Perisi, Arslan'ı büyüledi

Amasra İlçesinde Bedesten olarak bilinen Roma yapısında gerçekleşen kazılarda ortaya çıkan 1 metre 53 santimetrelik  'Su Perisi' heykeli arkeoloji dünyasıyla birlikte Bartın’da da  büyük heyecan yarattı. Heykel kazı alanında 3 metre derinlikte bulundu. 1 metre 53 santimetre uzunluğa sahip olan ve bütünlüğü büyük ölçüde korunarak bulunan heykel Amasra Müzesinde koruma altına alındı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan Amasra Müzesini ziyaret ederek heykeli yakından inceledi.  Müze Müdürlüğü personeline başarılarından dolayı teşekkür eden  Vali Arslan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde Bedesten olarak bilinen tarihi yapının içerisinde gerçekleşen sondaj kazısında uzman arkadaşlarımızın M.S. 2. Y.Y.’na ait olduğu tespit edilen bir su perisi heykeline rastladık. Bu bizleri gerçekten ziyadesiyle mutlu etti. Bartın’ımızın arkeolojik tarihi açısından, tarihi geçmişine ışık tutacak bir esere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz Bartın’ımız doğasıyla, deniziyle, mavisiyle, yeşiliyle Karadeniz’in bir incisi. İnşallah böyle eserlerimizle de, zaten biliyorsunuz yaptığımız kazı çalışmasında bir takım esere ulaşmıştık. Su perisi heykeline ulaşmakla Bartın’ımızın kültür turizmine katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz. Kazılarımıza devam edeceğiz. Bartın’ımızı deniz turizmi, doğa turizmi, doğa turizminin yanı sıra kültür turizmi açısında da daha iyi tanıtacağız. Bu vesile ile mutluluğumuz sizlerle paylaşmak istedik. İnşallah ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Amasra Kalesindeki temizlik çalışmalarını inceledi

Vali Arslan ayrıca Amasra Kalesindeki temizlik çalışmalarını da inceledi.  Nurtaç Arslan, Amasra kalesi ve surlarının daha görünür hale gelmesi için yapılan temizlik ve ilaçlama çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Amasra Müzesinde sergilenmesi bekleniyor

Amasra Antik Kentinin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması noktasında sürdürülen kazı çalışmalarında ortaya çıkan Su Perisi heykeli Amasra ilçesinin tarihine de ışık tutacak.
Öte yandan Müzeler Genel Müdürlüğü yetkililerince yapılacak incelemeler sonrasında heykelin Amasra Müzesinde sergilenerek halkın ilgisine sunulması bekleniyor.

Türkiye’de tek

Su Perisi heykelinin elinde bulunan testiden su akışı sağlanacak halde şekillendirildiği de edinilen bilgiler arasında yer aldı. Su perisi heykeli bu özelliği ile Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan ünik bir eser niteliğinde. 
 

 

Su Perisi, Arslan'ı büyüledi
Su Perisi, Arslan'ı büyüledi
Su Perisi, Arslan'ı büyüledi
Su Perisi, Arslan'ı büyüledi