Bu fuardaki her şey el emeği göz nuru

Adalet Bakanlığına bağlı İşyurtları Kurumu tarafından açılan kurslarda el sanatları öğrenen tutuklu ve hükümlüler, ürettiklerini Amasra'da açılan Ürün ve El Sanatları Fuarında sergilemeye başladı. Amasra'da ilk kez düzenlenen ve 30 İşyurdu bünyesinde bulunan hükümlü ve tutuklar tarafından yapılan birbirinden çeşitli ürün sergilendiği fuar, 14 Eylül tarihine kadar 13.00 ile 22.00 saatleri arasında Amasra Cumhuriyet Meydanında ziyaretçilerine açık olacak.

Bu fuardaki her şey el emeği göz nuru

Adalet Bakanlığına bağlı İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen Ürün ve el Sanatları Fuarının açılışı Amasra’da yapıldı. Amasra’da ilk kez düzenlenen fuarda 30 İşyurdu bünyesinde bulunan hükümlü ve tutuklar tarafından yapılan birbirinden çeşitli ürün sergileniyor. Açılışı gerçekleştirilen fuar 14 Eylül tarihine kadar 13.00 ile 22.00 saatleri arasında Amasra Cumhuriyet Meydanında ziyaretçilerine açık olacak.

Kaynak: “Yüzlerce çeşit ürün sergilenecek”

Fuarın açılışında konuşan Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak fuarın Amasra’da açılmasından dolayı duyduğu heyecanı dile getirerek, “Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile İşyurtları Kurumu tarafından Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik mesleki eğitim çalışmaları sonucunda ortaya konulan ürünlerin sergileneceği ve satışının yapılacağı Ürün ve el Sanatları Fuarının açılışının yapılacağı Amasra İlçemizde gerçekleştirilmesinin heyecanını yaşıyoruz. Amasra’da ilk kez düzenlenecek olan fuarımız halkımızın ziyaretine açılacak olup 6 gün süreyle saat 13.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. İşyurtları Kurumu tarafından gerçekleştirilen ve toplamda 30 İşyurdu bünyesinde bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen mobilyadan tekstile, hediyelik eşyadan gıdaya, ahşaptan deri ürünlerine kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek.” Dedi. 

Gezginci: “İyileştirme temelli bir sistem”

İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci de fuarın amacına yönelik yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Hükümlülere bir meslek ve sanat öğretmek suretiyle onları tahliye sonrası yaşamlarına hazırlanmak üzere faaliyet gösteren İşyurtları Kurumumuz modern infaz sisteminin gereği olarak suçluyu cezalandırmanın yanı sıra onu suç işlemesine neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik iyileştirme temelli bir sisteme dayalı olarak çalışmaktadır.” 

Arslan: “Hükümlü ve tutuklularımızı tebrik ediyorum”

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da şunları söyledi, “Burada sergilenen birbirinden güzel eserleri meydana getiren hükümlü ve tutuklularımızı tebrik ediyorum. Bugün bu fuarın güzel Amasra’mız da açılmasına katkılarından dolayı başta Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere, Adalet Bakanlığımızın çok kıymetli Başkanlarına, Genel Müdürlerine ve ilimiz Adalet Teşkilatımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, fuarımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”