Sezai Hangişi koltuğu yeniden devraldı

Türk Eğitim-Sen Bartın Temsilciliği olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek liste halinde gidilen seçimlerde ise 14 Mayıs seçimlerinde MHP'den 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Sezai Hangişi yeniden Türk Eğitim-Sen Bartın Temsilciliği görevine seçildi.

Sezai Hangişi koltuğu yeniden devraldı

Kocakaplan: “Hem fedakarlık hem de medeni cesaret”

Kongrede gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan şöyle konuştu.

 “Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen 1992 yılında sendikal mücadelesini tanımlarken grevli toplu sözleşmeli, yönetime katılma hakkı ve kamu çalışanlarının siyaset hakkını içeren sendikal mücadelemizi vereceğiz düsturuyla ortaya çıkmıştır. Toplumun bütün kesimlerine lütuf olarak görülen siyaset yapma hakkı maalesef bugüne kadar kamu çalışanlarına imkân verilmemişti. Hem kamu görevinden hem de sendikal görevinden feragat ederek bu cesareti gösteren bizler Sezai başkana teşekkür ediyoruz. Yaptığı hem bir fedakârlık hem de bir medeni cesaret.

“Bir doğrunun imanı bin eğriyi düzeltir”

Türk Eğitim-Sen yüzde yüz yerli, yüzde yüz milli bir sivil toplum örgütü ve sendikadır. Türk-Eğitim Sen bir doğrunun imanı bin eğriyi düzeltir. Zulüm Azrail olsa hep haklı çıkacağım. Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir diyenlerin olduğu bir sendikadır. Türk Eğitim-Sen siyasi iktidarlarla yürüyerek değil, sizlerle eğitim çalışanlarıyla yürüyen bir sendikadır. Türk Eğitim-Sen kasabın bıçağını yalayan koyunların korkmadığı bir sendikadır. Ve Türk eğitim-Sen gururla ne mutlu türküm diyenlerin üye olduğu bir sendikadır. Türk eğitim-Sen bir markadır. Türk Eğitim –Sen’i ortaya çıkaran bu markada Atatürk vardır, bayrak sevgisi vardır, andımız vardır, istiklal marşımız vardır. Bağımsız ilkeli kitle sendikacılığı vardır. Sendikal alanda mücadele ettiğimiz diğer yapılarda Türk Eğitim-Sen’i marka yapan bu dönüm noktasında defolu sendikalar vardır. Kim ya bölücüdür, ya sarıdır, hem bölücü hem sarı olanlar vardır. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen’e vermiş olduğunuz destek aslında Türk milletine Türk devletine verdiğiniz destektir. Sadece hak arama mücadelesi değildir. Sendikal mücadelenin mecrasından Türk Eğitim-Sen’i çekip aldığınızda bomboş bir alan kalır. Ne gerçek Türk Eğitim Sen’i temsil eden bir sendika kalır ne de vatan millet sevdalısı sendika kalır. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen’e vermiş olduğunuz destek bu manada kıymetlidir

“Kamu çalışanlarının yılları heba edildi”

 Aynı zamanda 1 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında 7. Dönem toplu sözleşme sürecini tamamladık. Yine kamu çalışanlarının 2024-2025 yılları heba edildi. Yetkili konfederasyon tarafından ahbap çavuş ilişkileri de çay sohbetlerine dönen toplu sözleşme sürecine döndü. Sanki hükümetin bir şey vermeyeceği ortaya çıkınca karşılıklı anlaşma ile siz imzalamayın, sendikal hak görmeyin, biz de istediğimiz rakamları kamu görevli hakem heyetinden geçiririz mantığıyla dostlar alışverişte görüldü şeklinde bir toplu sözleşme yaşadık. Orada kamu görevlileri heyeti 15 kişiden oluşuyor. Bunun 13’ü yetkili sendika ve konfederasyon temsilcileri. KES ’ten 1 temsilci bizden de 1 temsilci var. Bu süreç tıkandığında kırmızıçizgimiz olan refah payı, yüzdelik artışlar ve seyyanen zamlar noktasında hiçbir gelişme olmayınca yetkili konfederasyonu n gündemine bile almayınca masadan çekilmek zorunda kaldık. Çekilmesek de yapacağımız bir şey yoktu. Çünkü o masa kamu çalışanının hak ve kazanım masası olmaktan çıkmıştı.

“Her geçen gün kazanımlarımız geriye gidiyor”

Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu yıllarla Memur –Sen’in yetkili olduğu ilk 7 yılı kıyasladığınızda kamu görevlileri hakem heyetinin, işveren kurulunun masaya getirdiği tekliflerin kümülatif olması yüzde 65. 6 Türkiye kamu-sen mücadelesi ile 65,6’yı yüzde 219,8’e çıkarmış durumdayız. Ama Memur-Sen’in yetkili olduğu ilk 7 yılda bu rakam yine yüzde 66.bir mücadeleyle kazanılmış bir çaba yok. Her geçen gün kazanımlarımız geriye gidiyor. Bunun için Türkiye Kamu Sen’in ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların mutlaka yetkili sendika olması lazım.

“Bu adaletsiz bir sistem”

Önümüz ekim ayı sonu gibi bütçe görüşmeleri başlayacak, Türkiye Kamu Sen yine kamu çalışanlarının kazanımı için hem masada hem sahada mücadelesini verecek. Bütçe görüşmelerinde tüm gelirlerin emekliye sayılması noktasında girişimlerimiz olacak. Biliyoruz ki birçok eğitim çalışanı çalışırken aldığı kazançla emekli olamıyor. Tüm gelirlerin emekliye sayılması erken emekli olmasını sağlayacak, hem de atama bekleyen öğretmenlerimizin ataması sağlanmış olacak ve kontenjanları artacaktır. Vergi dilimi konusu bu görüşmede gündeme taşınacak. Çünkü biliyoruz ki hem kamu çalışanları hem peşin ödeyen hem de en fazla vergi ödeyen kesim. Bu adaletsiz bir sistem. Burada teklifimiz şu, Vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesi, tek bir vergi dilimi olması ve bu artışlardan kazancının düşmemesi.

Bayram ikramiyesi

Başlangıçtan bu yana olan artışlar, çok fazla olmadığı için sembolik bir rakama düştü bayram ikramiyesi. Ama 12 milyon vatandaşa ödenen bayram ikramiyesi görevi başındaki memurlara ödenmiyor sadece. Mutlaka bu ayrımcılığın ortadan kaldırılması, bayram ikramiyesinin görev başındaki memurlarımıza da ödenmesi gerekiyor. Bunun takipçisi olacağız. Yine yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımızın bir defaya mahsus olarak sınavsız olarak genel hizmetler idaresi sınıfına geçirilmesi çalışmalarımız devam ediyor.

3600 Ek Gösterge

Yıllardır bizim talep ettiğimiz bir konu. Ama Cumhurbaşkanı bir seçim arifesinde 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge vereceğiz taahhütlünden sonra Türkiye Kamu-Sen olarak  harekete geçtik ve bunu olumlu bir gelişme olarak gördük ama yetersiz gördük. Bunun 4 meslek grubu ile sınırlı kalması  çalışma marşını bozacak ,devletin kamu çalışanları  konusunda bir ayrımcılığı çıkacağını ortaya koyarak ,ARGE’miz bütün kamu ’da çalışanlarını  masaya yatırarak ve kamuda hiyerarşik düzeni de bozmadan  bir çalışma yaparak kanun teklifini verdi. Bütün kademelerde 800 puan arttırılması ile ilgili bir teklifimiz vardı. Birebir hayata geçmedi.600 olarak bunu hayata geçirdiler. Biz birinci dereceye düşen tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden faydalanması yolunda çalışmaları devam ettireceğiz. Bu işin takipçisiyiz. 3688 sayılı kamu görevli sendikaları ve toplu sözleşme kanunundaki eksikler Mutlaka bu kanunda da bir revize yapılması gerekiyor. Hem kamu görevlileri hakem Heyeti’nin oluşması hem yetkili sendikaların toplu sözleşme süreci, hem sendika kurma hakkı.”

İşte yeni yönetim!

Kongrede tek liste halinde gidilen seçimlerde ise 14 Mayıs seçimlerinde MHP’den 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Sezai Hangişi yeniden Türk Eğitim-Sen Bartın Temsilciliği görevine seçildi.  Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Asıl Liste: Sezai Hangişi, Mehmet Bekçi, İsmail Şimşek, Ersin Uzun, İsmail Altundağ, Gökhan Bilir, Emre Şahin.

Yedek Liste: Zeynep Karataş, Gökçe Şahin, Erkan Yıldız, Gökhan Bulut, Mehmet Baloğlu, Ahmet Gündoğan, Sercan Aydemir.