Şehit madencilerimiz anıldı

Geçen yıl 14 Ekim'de tüm ülkeyle birlikte Bartın'ı da yasa boğan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde -300 kotunda yaşanan ve 43 madencinin şehit düştüğü maden kazasının yıldönümünde şehit madenciler dualarla anıldı. Madencilerin yer altına iniş-çıkış yaptıkları kuyu başındaki törende duygu dolu anlar yaşanırken madenciler, hafızalarda ve yüreklerde daha dün gibi yerini koruyan olayın ve şehit arkadaşlarının acısını bir kez daha yüreklerinde hissetti.

Şehit madencilerimiz anıldı

Geçen yıl 14 Ekim’de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde -300 kotunda yaşanan ve 43 madencinin şehit düştüğü maden kazasının yıldönümünde şehit madenciler dualarla anıldı. Amasra Taşkömürü Müessesesinde madencilerin yer altına iniş-çıkış yaptıkları kuyu başı olarak adlandırılan bölgede yapılan anma programında şehit madenciler için Kur’an-ı Kerim okundu. Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanvekili Tuncay Maden, Garnizon Komutanı Erkan Şahin,  AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, TTK Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Öncü, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Hakan Yeşil, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, madenciler ve hayatını kaybeden madenci yakınları katıldı.

Yeşil: “Yaşananlar ders oldu”

Geçen yıl yaşanan kazada 43 ailenin ocağına ateş düştüğünü ifade eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Hakan Yeşil ise mahkemeleri takip ettiklerini ifade ederek “Burada 43 arkadaşımız vefat etti. Allah mekanlarını cennet eylesin. Rabbim bir kez daha bu kazaları bize yaşatmasın. Tabi buralardan büyük dersler çıkarıyoruz. Önceliğimizin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu asla unutmadan arkadaşlarımızın yanındayız. Onlara bu kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli desteği veriyoruz. Ne yazık ki 43 arkadaşımızı kaybettik. Böyle büyük bir faciada yaşananlar ders oldu. Böyle büyük bir kaza varsa sebep ve sonuçları da vardır. Mahkemeleri takip ediyoruz. Kazanın sorumlularının en ağır cezaları alması için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü 43 ailenin ocağına ateş düştü” dedi.

Şehit madencilerin isimlerinin yer aldığı anıt açılışının ardından maden işçileri yeniden üretim için hazırlıkların sürdüğü maden ocağına giriş yaptılar.

Şehit madencilerimiz anıldı
Şehit madencilerimiz anıldı
Şehit madencilerimiz anıldı
Şehit madencilerimiz anıldı
Şehit madencilerimiz anıldı
Şehit madencilerimiz anıldı
Şehit madencilerimiz anıldı