Şehit madenci çocukları Eğitim Sen'de buluşuyor

Eğitim Sen Bartın Şubesi, Amasra maden faciasında hayatını kaybeden şehit madencilerin ailelerine ve çocuklarına nasıl yardımcı olunabileceğine dair fikir alış verişinde bulunmak için öğretmenlerle bir araya geldi. Bu anlamda planlanan tiyatro, müzik, eğlenceli bilim,çocuk oyunları, yaratıcı işler, resim, oyunlarla İngilizce, masal atölyeleri çocuk buluşmaları şube binasında başladı.

Şehit madenci çocukları Eğitim Sen'de buluşuyor

Eğitim Sen Bartın Şubesi, Amasra maden faciasında hayatını kaybeden şehit madencilerin ailelerine ve çocuklarına nasıl yardımcı olunabileceğine dair fikir alış verişinde bulunmak için öğretmenlerle bir araya geldi. Bu anlamda planlanan çocuk buluşmalarının şube binasında başladığını ifade eden Şube Başkanı Sedat Bora şöyle konuştu:

“14 Ekim cuma günü gerçekleşen Amasra maden faciasının ardından öğretmenler ile bir araya geldik. Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelilerine ve çocuklarına nasıl yardımcı olabileceğimizi tartıştık. Çok değişik kesimlerin madenci ailelerini ziyaret ettiği gibi rehber öğretmenlerimizle bizde ziyaret ettik .Bu ziyaretlerde yaşamını yitiren  madenci  çocukları için öğretmenlerin bir şeyler yapması gerektiği izlenimi edindik. 

Gönüllü öğretmenler görev alıyor

Yaşamını yitiren 42 madencinin ardından başta onların çocukları olmak üzere, kentimizde bu ortak acıyı hisseden, ailelerimizin çocukları ile bir araya gelmeyi, çocukların kendini ifade edebilecekleri, nefes alabilecekleri, yas ortamından uzaklaşabilecekleri, bir ortamı beraber kurmayı hedefledik.  Bu anlamda  14-20 Kasım tarihlerinde planladığımız çocuk buluşmalarımız Bartın Eğitim Sen Salonunda bugün başladı. Gönüllü öğretmenlerimizin görev aldığı, çocuk buluşmaları kapsamında; 4-12 yaş aralığındaki çocuklara tiyatro, müzik, eğlenceli bilim,çocuk oyunları, yaratıcı işler, resim, oyunlarla İngilizce, masal atölyelerinde buluşacağımız çalışma bugün başladı. Çağrımız bu dayanışmayı birlikte büyütmeye, Yaşanan maden faciasından sonra kentimizin ortak yarasını birlikte sarmaya, fidanların ağaç olabilmesi için onlara birlikte su vermeyedir. Bu çalışma Soma katliamı sonrası Soma da bu çalışmayı yapan Halkevleri ve Bartın Eğitim Sen tarafından, Amasra Belediyesinin katkılarıyla yapılmaktadır” dedi.