Şampiyonluk umudu Polatlı'da tükendi

Ligin en kritik döneminde deplasmanda Polatlı'yla bir anlamda şampiyonluk maçına çıkan Bartınspor, Ankara'dan hüsranla döndü. Polatlı yönetiminin izin vermediği için canlı yayınlanamayan karşılaşmanın sonundan 1-1 beraberlik çıktı. Şampiyonluk iddiasını devam ettirebilmesi için mutlak 3 puan alması gereken Martı, 1 puan alınca grupta 46 puanla ikinci sırada kaldı. Evinde Kozlu'yu ağırlayan Karabük İdman Yurdu ise Kozlu duvarını 72'de Emin Akyıldız'ın golüyle aşarak 3 puanın sahibi oldu. 1-0'lık skorla 51 puana ulaşan Karabük, Martıyla arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Polatlı beraberliğiyle Martı için şampiyonluk umutları tükenirken gözler Pazar günü yapılacak Karabük-Bartınspor derbisine çevrildi.

Şampiyonluk umudu Polatlı'da tükendi

Bartınspor, ligin en kritik döneminde deplasmanda Polatlı Belediyespor’la karşılaştı. Polatlı Kulübü Yönetimi, öğrenildiği kadarıyla sezonun ilk yarısında Polatlılı oyuncu Haci Ahmet Kerküş Albayrak’ın provokasyonundan dolayı Bartın Atatürk Stadında çıkan olayları bahane göstererek karşılaşmanın canlı yayınlanmasına izin vermedi. Yönetimden sadece stat tribününe  90 kişilik bir Bartınspor taraftarının alınmasına onay çıktı. Hal böyle olunca Karabük derbisi öncesi Ankara’da bir anlamda şampiyonluk maçına çıkan Bartınspor’u ekranlardan takip etmek isteyen birçok taraftar bu haktan mahrum kaldı.

Halil Martı’yı ikinci kez yıktı     

Hakemin özellikle karşılaşmanın ikinci yarısı aşırı yağış ve dolu nedeniyle zaman zaman oyunu durdurmak zorunda kaldığı maçta Bartınspor’u üzen gol 34’te Halil İbrahim Şagar’dan geldi. Polatlı, Halil’in gölüyle skorda 1-0 üstünlüğü yakalarken, Halil İbrahim aslında Martı’yı yeniden yıkan isim oldu. İlk yarı Bartın’da oynanan ve Mahsum’la Şükrü’nün kırmızı kart görmesi nedeniyle Bartınspor’un 9 kişi devam etmek zorunda kaldığı olaylı maçta, Halil yine Martı’yı üzen isim olmuştu. 90 dakika boyunca 1-0 üstünlüğünü koruyan Martı, 9 kişiyle muhteşem bir mücadele vermiş ancak 95’te Halil’in gölüne engel olamamıştı. Bu maçta da Polatlı’yla berabere kalan Bartınspor, kendi sahasında 2 puanı bırakmıştı.

Son haftaların başarılı ismi Beytullah beraberliği getirdi

Bartınspor ilk yarı evindeki sahnenin bir benzerini Polatlı’da tekrar yaşadı. Halil’in golünün ardından beraberlik arayışına giren Martı, bu fırsatı 45+2’de defansın başarılı ve tecrübeli ismi Beytullah Çamurlu’yla buldu. Golüyle skora 1-1 beraberliği getiren Beytullah, bözellikle Ereğli ve sonrasındaki maçlarda başarılı performansıyla Bartınspor’da göz dolduran isimlerden biriydi.

Gözler artık derbide

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Polatlı’dan başka gol sesi gelmeyince, Bartınspor, Ankara’da 2 puanı bırakarak evine 1 puanla dönmek zorunda kaldı. Grupta 46 puanla ikinci sırada kalan Martı, Polatlı’da şampiyonluk umutlarını böylece tüketti. Evinde Kozlu’yu ağırlayan Karabük İdman Yurdu ise Kozlu duvarını 72’de Emin Akyıldız’ın golüyle aşarak 3 puanın sahibi oldu. 1-0’lık skorla 51 puana ulaşan Karabük, Martıyla arasındaki puan farkını 5’e çıkardı. Polatlı beraberliğiyle Martı için şampiyonluk umutları tükenirken gözler Pazar günü yapılacak Karabük-Bartınspor derbisine çevrildi.